Måndagsmatch i la liga och denna vecka beger vi oss till San Sebastian där Sociedad gästas av Elche. Sociedad har en otroligt fin form hemma på Anoeta och det känns som man har goda chanser till att förlänga den sviten. Jag går på en liten udda spelform här som vi erbjuds ett väldigt fint odds på.

  • Match: Sociedad – Elche
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål i 2:a halvlek
  • Odds: 2,90 @ expekt
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 22:00

Real Sociedad hade en tveksam inledning på säsongen där man hade väldigt svårt att kombinera ligaspelet med europaspel. Men nu har man inte längre europaspel att tänka på, något som även visat sig i ligan. En sjätteplats placerar man sig på i dagsläget och det gäller att man vinner idag, för att inte tappa mark på Villarreal och Athletic Bilbao ovanför sig. Formen är dock inte den bästa och man har bara plockat en poäng på de två senaste matcherna där Villarreal (1-5) och Getafe (2-2) stått för motståndet. Men båda dessa matcher har varit på resande fot, där Sociedad inte varit som allra bäst under säsongen. Hemma på Anoeta har man varit ett helt annat lag på slutet och man kommer in här med fem raka segrar på hemmagräs. Nästan alla dessa matcher följer samma mönster där man gör ett mål i första halvlek för att sedan rinna iväg till en seger i andra. Almeria (1+2), Osasuna (1+4), Celta Vigo (1+3), Betis (1+4) och Villarreal (1+1). Det är alltså bara mot Villarreal som det här spelet inte suttit, men jag tycker heller inte vi kan jämföra Elche med Villarreal.

Hos hemmalaget stryker vi idag Ifran, De la Bella, Granero, Estrada och Elustondo som alla varit borta en längre period.

sociedadgriezmannvela

Elche är nykomlingar i la liga och det man presterat så här långt är lite bättre än vad jag förväntat mig. Nu ligger man förvisso precis ovanför nedflyttningsstrecket, men med det material man har så trodde jag att man skulle ligga klart under strecket. Formen är relativt bra hos laget där man plockat fyra poäng på de två senaste matcherna. Men det är två raka hemmamatcher han haft och jag ser inte Sevilla (1-1) eller Rayo Vallecano (2-0) som några tyngre motståndare. Idag är det bortagräs och därför förväntar jag mig ett väldigt defensivt Elche som försöker kontraslå Sociedad, precis som man gjorde i bortamatchen mot Athletic Bilbao (2-2). Man spelade faktiskt väldigt bra i den matchen, fram tills andra halvlek, då man helt enkelt inte orkade stå emot offensiven hos Athletic. Jag tror på ett liknande scenario idag och när ben/huvud börjar bli trötta hos Elche så är man körda mot spelare som Griezmann samt Vela.

Bortalaget får idag klara sig utan Sapunaru och Candela som finns på skadelistan.


Jag tycker det här spelet känns väldigt intressant till nästan tre gånger pengarna om vi ser till de senaste hemmamatcherna för Sociedad. Även hemmalaget gör mål i båda halvlekerna (2,16 @ betsson) samt Sociedad vinner och över 2,5 mål (2,20 @ expekt) är intressant. Men jag testar minst två hemmamål i andra halvlek och lägger en mindre insats på detta!

/e@sy