Vi beger oss till San Sebastian denna Söndag där Real Sociedad ska ta sig an jumbon Deportivo La Coruna. Jag går på ett målspel för ena laget här som känns väldigt bra.

  • Match: Sociedad – Deportivo
  • Spel: Sociedad över 1,5 mål
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 17:00

Real Sociedad ligger på en 9:e plats och det vill till att man vinner idag om man vill haka på tåget mot en europaplats. Det här laget är tillräckligt bra för att knipa en topp-6 placering men det är spelet på bortagräs som har spökat lite under säsongen. Men idag är man hemma på Anoeta och här har man varit riktigt bra den här säsongen med raden 5-2-2 och en målskillnad på fina 13-5. Formen är väldigt god trots en 4-3 förlust mot Real Madrid senast, för det är inte där man ska ta sina poäng i den här serien. Innan den matchen hade man hela åtta matcher utan förlust så det här laget tror på sig själva just nu. Man har i vanlig stil en stark offensiv med spelare som Vela, Greizmann och Xabi Prieto, där den sistnämnde gjorde ett hattrick på Santiago Bernabeu senast.

Man har lite problem med avstängningar idag men det är inga offensiva avbräck. Mikel González, Íñigo Martínez och Estrada är alla avstängda här, dessutom är Cadamuro på landslagsuppdrag.

Deportivo La Coruna placerar sig som jumbo i serien och jag tror laget kommer få det svårt att hålla sig kvar då truppen ser lite tunn ut i mina ögon. Man har Riki och Pizzi framåt som jag tycker håller bra klass, men i övrigt är det inte mycket jag skulle vilja hänga i min julgran. Baklinjen ser jag som det svagaste kortet hos Deportivo och särskilt högerflanken med ”gamlingarna” Marchena och Pablo tror jag kommer få problem idag. Greizmann har spring i benen och gillar dessutom att utmana, något som är illavarslande för Deportivo.

Även bortalaget har en del avbräck då Abel Aguilar är avstängd, dessutom har man skador på Ayoze, Laure och Saúl.


Sociedad är svårstoppade på hemmagräset samtidigt som Deportivo är urusla på resande fot med raden 0-4-5 och en målskillnad på 11-26. Jag väljer att spela hemmalaget över 1,5 mål här istället för raka ettan då Sociedad trots allt saknar många defensiva spelare. Offensivt ska man helt klart kunna smälla in två bollar här!

Även över 2,5 mål och båda lagen gör mål känns som intressanta spel.

/e@sy