Dags för ett hett baskiskt derby när Real Sociedad och Athletic Bilbao drabbar samman på lördagskvällen. Båda lagen har målvaktsproblem och det tycker jag öppnar upp för det här spelet.

  • Match: Sociedad – Bilbao
  • Spel: Båda lagen gör mål
  • Odds: 1,70 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20:00

Sociedad har precis som Bilbao öppnat rätt så svagt och står på sex poäng efter fem spelade matcher. Man har vunnit sina två hemmamatcher samtidigt som man förlorat alla tre bortakamper. Men det ska tilläggas att man har haft ganska svåra bortamatcher mot Barcelona, Mallorca och Levante, som alla tre är väldigt starka hemmalag. Senast hade man Levante på kroken tills det återstod 20 minuter av matchen, men två sena mål ifrån Levante gjorde att man fick återvända hem tomhänta. Man har lite målvaktsbekymmer inför den här matchen då den ohotade förstakeepern Claudio Bravo åkt på en skada. In istället kommer nu Enaut Zubikarai som spelat väldigt sparsamt under ett par års tid nu, man kan hoppa in i lättare matcher än detta derby.

Tänkbar startelva Sociedad:

Zubikarai, Bella, Martinez, Gonzalez, Estrada, Bergara, Illarramendi, Vela, Zurutuza, Greizmann och Agirretxe.

Llorente tillbaka i startelvan nu?

Bilbao har öppnat svagare än Sociedad och står på fem inspelade poäng hittills. Man har haft en turbulent tid där till slut Javi Martinez lämnade klubben för spel i Bayern Munchen. En till som var på väg bort var Fernando Llorente, men när dimman lagt sig så fanns han kvar i klubben. Efter att ha fått ganska sparsamt med speltid verkar det nu äntligen vara dags för Llorente att finnas med i startelvan. Precis som Sociedad så har Bilbao målvaktsbekymmer då förstakeepern Gorka Iraizoz med största sannolikhet missar den här matchen pga skada. In istället får vi Raul Fernandez som spelat två matcher för Bilbao under två säsonger. Han kommer få mycket att göra med Sociedads fina offensiv och frågan är om han pallar trycket.

Tänkbar startelva Bilbao:

Fernandez, Castillo, Amorebieta, Gurpegi, Iraola, Iturraspe, Marcos, Susaeta, Muniain, Gomez och Llorente.


Det kommer inte bli lätt för dessa målvakter att hoppa in i ett hett derby, så det kommer nog vara ett par darriga målvakter på planen. När dessutom båda lagen besitter en väldigt fin offensiv så tycker jag att det här spelet känns väldigt bra. Får Llorente börja på bänken kommer jag även lägga ett spel på Sociedad, men jag tror som sagt han kommer finnas med i startelvan här.

EDIT: Iraizoz har återhämtat sig snabbt ifrån sin knäskada och verkar vara redo för match iallafall. Förändrar dock inte mitt spel då jag fortfarande tror Sociedad gör mål.

/e@sy