Barcelona har tagit sig till San Sebastian denna söndag för ett möte med Real Sociedad på Anoeta. Gästande Barcelona har faktiskt inte vunnit på Anoeta på de tre senaste försöken, men det är något som jag tror det blir ändring på idag. Barcelona har chansen att knappa in på Real Madrid och den chansen bör man inte sumpa.

  • Match: Sociedad – Barcelona
  • Spel: Barcelona -1,5 (asian)
  • Odds: 1,85 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 21:00

Sociedad har inte haft någon rolig säsong så här långt och placerar sig på en mycket blek 16:e plats i tabellen. Det är mycket som inte fungerat i laget men framförallt tycker jag inte man lyckats ersätta Greizmann från fjolårssäsongen. Vidare så har laget haft det otroligt svårt på bortagräs den här säsongen, där man faktiskt är det sämsta bortalaget i ligan med fyra inspelade poäng. På Anoeta har man lyckats bättre och ett par gånger har Sociedad stått för riktigt giftiga prestationer, bland annat mot Atletico Madrid (2-1)  och Real Madrid (4-2). Det känns som man växlar upp lite när bättre lag kommer på besök och det borde då passa här. Men jag tycker att Sociedad är för dåliga hemåt för att kunna utmana Barcelona över 90 min och dessutom har man ett par tunga avbräck idag.

Hos Sociedad stryker vi idag Zurutuza, Mikel González, Elustondo, Zaldua och Carlos Martínez. Dessutom sätter vi ett stort frågetecken för lagets stora stjärna Carlos Vela som dras med småskavanker. Minst sagt oroande för hemmalaget.

sociedad_200x200barcelona_200x200

Barcelona jagar Real Madrid i toppen av tabellen och har absolut inte råd att tappa fler poäng på marängerna. I och med att Valencia plockade poäng mot Real Madrid tidigare idag så tror jag vi får se ett ännu hungriga bortalag här. Barcelona har även en hyfsad form för dagen trots 0-0 plumpen mot Getafe näst senast. Kikar vi fem ligamatcher tillbaka så har Barcelona fyra vinster och 16-2 i målskillnad. Senast var det Cordoba som fick kapitulera och jag tror det var viktigt att Suarez fick hänga dit en av dessa fem baljor. Barcelonas bortaspel har varit bra under säsongen med endast fyra insläppta mål och en förlust. Förlusten kom mot Real Madrid och är väl inte särskilt mycket att snacka om egentligen. Idag är det betydligt enklare motstånd.

Inga större skadebekymmer hos gästerna som endast saknar Vermaelen idag. I övrigt är det en fräsch trupp man kommer till spel med.


Sociedad är ett betydligt sämre lag den här säsongen än under fjolårssäsongen. Man är inte lika vassa offensivt och inte heller defensivt tycker jag att man håller någon större nivå. Detta vinner Barcelona och jag tror man gör det med ett par bollars marginal. Testar en insats strax under medel på spelet.

/e@sy