Barcelona beger sig till San Sebastián idag för att möta Real Sociedad i en på förhand väldigt intressant match. Ska hemmalaget kunna störa serieledarna här eller får man inrikta sig på att jaga boll hela matchen?

  • Match: Sociedad – Barcelona
  • Spel: Barcelona över 2,5 mål
  • Odds: 2,00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 18:00

Real Sociedad är ett favoritlag för mig i den spanska ligan och den 9:e plats som man har för tillfället tycker jag är lite av en besvikelse faktiskt. Man spelar en fin offensiv fotboll och tar sig oftast väldigt enkelt fram till motståndarnas mål, men väl där har vi problemet hos det här laget. Man saknar en riktigt bra spjutspets i laget där Agirretxe och Ifrán som hittills delat på uppdraget varit bedrövliga i avgörande lägen. Men just offensiven är väl inte direkt det viktigaste idag mot ett bolltrillande Barcelona, utan här gäller det i första hand att ligga rätt i defensiven, något som jag tror hemmalaget kommer få problem med. Spelare som Greizmann och Vela är inte några herrar som gillar försvarsspel och det kommer ge Barcelona extra stora ytor att trilla på. Finns nog heller ingen större risk för att ett lag som Sociedad ställer upp i ett handbollsförsvar hemma på Anoeta.

Ansotegi och Zurutuza kommer inte till spel idag på grund av skador.

Barcelona är fortfarande obesegrade i ligan efter en stabil bortaseger mot Malaga i förra omgången med 3-1. Man har även hunnit med att spela cupmatch i veckan mot just Malaga där man fick ett 2-2 resultat. Spelet har sett riktigt bra ut på slutet och även fast man vilade en hel del spelare i veckans cupmatch så dominerade man stort och borde vunnit med ett par bollar om inte Alexis Sanchez visat prov på hur man missar öppet mål två gånger om. Barcelona är seriens bästa bortalag med 10 segrar på lika många matcher och en fin målskillnad på 35-13, faktum är att man gjort mer mål på resande fot än hemma på Camp Nou. En del av anledningen kan vara att lagen blir lite modigare när man spelar på hemmagräs mot Barcelona, något som gör att man blir straffad direkt.

David Villa saknas fortfarande i Barcelona, i övrigt inga nya avbräck.


Efter att ha sett Barcelonas uppvisning mot Malaga förra helgen så tror jag Sociedad får det väldigt tufft idag. Barcelona har gått över 2,5 mål i 8 av 10 bortamatcher i ligan denna säsong och här kommer match nummer nio över den linan tror jag. Spelas med en insats strax under medel!

/e@sy