Vi börjar tidigt denna söndag då det i vanlig stil bjuds på en lunchmatch ifrån La Liga. Den här gången beger vi oss till San Sebastian, dit Almeria rest för ett möte med Real Sociedad. Gästerna har sett otroligt bleka ut inledningsvis på säsongen och jag tror man får det riktigt tufft här.

  • Match: Sociedad – Almeria
  • Spel: Sociedad -1, -1,5
  • Odds: 2,025 @ bet365
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 12:00

Sociedad blev av med Griezmann inför den här säsongen och jag tror man kommer få det tufft framöver. Men man har ändå öppnat helt ok då man står på fyra inspelade poäng så här långt. Lite överraskande så har faktiskt den enda vinsten tagits mot Real Madrid, där man vände ett tidigt 0-2 underläge till seger med 4-2. Nu senast var man faktiskt hyfsat utspelade mot Celta Vigo, men på stopptid så fick man en pinne tack vare ett självmål. Men nu är det varken Celta Vigo eller Real Madrid som står på andra sidan planhalvan, utan här är det betydligt lättare motstånd. Jag gnällde lite på Granero och Canales inför förra matchen mot Celta Vigo, men i ärlighetens namn så gjorde bägge dessa herrar en bra match. Detta är två spelare med en otroligt hög högstanivå, men tyvärr har skadorna duggat allt för tätt de senaste säsongerna, så man har inte fått visa detta. Men nu är man hela och man måste kliva fram för Sociedad den här säsongen, då man ändå har lite rutin i kroppen. Sedan tycker jag även att man har lite sparkapital i Carlos Vela som inte alls kommit igång hittills. Mexikanen var makalöst bra förra säsongen och i frånvaron av Griezmann så måste han vara lika framträdande i år.
Hos hemmalaget stryker vi idag Zurutuza som går skadad.

sociedad_200x200almeria

Almeria har blivit av med ett koppel av spelare inför den här säsongen, och det var en del spelare som var väldigt framträdande förra säsongen. Jag tänker då främst på Aleix Vidal som packade och drog till Sevilla. En vindsnabb ytter som gjorde otroligt mycket nytta hos Almeria under fjolårssäsongen. Även Suso som man lånade från Liverpool var riktigt bra under fjolårssäsongen, även fast han inte alltid var på rätt humör. Man tappade även Rodri som var lagets bästa målskytt förra säsongen om jag inte missminner mig, och det är tre väldigt tunga tapp för laget. När man då ersätter med en Tomar Hemed så är man inte allt för intresserade av en framskjuten placering. Laget ser tunt ut på papperet och man har inte heller visat något extra ute på planen i de tre inledande matcherna. En pinne mot Espanyol imponerar inte på mig, särskilt inte då man spelade stora delar av matchen med en man mer. Sedan har man även torskat mot Getafe (0-1) och spelat lika mot Cordoba (1-1), två lag som inte är i närheten av den kapacitet Sociedad besitter.
Hos gästerna kommer inte Corona till spel då han är skadad. Vi stryker även Mane samt Quique.


Sociedad är ganska stora favoriter och jag förstår verkligen varför. Man har ändå plockat poäng mot tunga motståndare och nu möter man ett förväntat bottenlag hemma på Anoeta. Man ska städa av Almeria och jag tror man gör det med ett par bollars marginal. Blir en insats strax under medel på det här spelet.

/e@sy