Här tycker jag att Dolgopolov är något överskattad, han har inte inlett säsongen något vidare medans Smyczek har visat upp framsteg och ett solid grundspel som har tagit honom en bit på vägen.

  • Sport: Tennis
  • Liga: ATP Delray Beach
  • Match: Smyzcek – Dolgopolov
  • Spel: Smyzcek +4.0
  • Odds: 1.56 @ Pinnacle
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17:00

Smyzcek har börjat året riktigt bra med elva vinster och två förluster, han har sett stabil ut och avslutar seten starkt. Det är just i slutet av seten som de sämre fallerar och tappar men även i pressade situationer har han visat att han är att räkna med. Han vann inomhusturneringen i Dallas genom att endast tappa två set på fem matcheroch bara där kan man räkna ut han håller för det mesta.
Han fick möta Kozlov i första matchen här i Delray och där vann han enkelt med 7-5, 6-2 och det var väntat minst sagt. Han är bra på att hålla press och få sina motståndare att röra på sig mycket vilket leder till att han på ett smart sätt hittar läge för att hitta vinnare och ha marginal på slagen.

Dolgopolov har inte börjat på ett lika imponerat sätt, han har inte varit sig lik överhuvudtaget och väldigt ojämn. Förra veckan så spelade han i Memphis där han endast tog ett gem i första set mot Tomic, och nu i förrgår så mötte han Gabashvili där han hade vissa problem i första set. En match där Gabashvili inte alls var bra och hade Dolgo spelat mer likt sitt spel så hade han kunnat stänga den mycket tidigare.

Dem möttes förra året i Indian Wells och där blev det 7-6, 6-4 till Dolgopolov. Då ska det nämnas att Dolgopolov mycket bättre under den perioden och hade ett högre nivå på sitt spel.

Jag föväntar mig liknande resultat om inte bättre för Smyzcek och att vi får en lina på 4.0 är för högt i min bok!

@haegge1