Den mest intressanta matchen ligger sent på lördag och står mellan vårt kära Sverige och Slovenien. Första matchen för bägge landslagen och vi lär få se bra tryck av bägge lagen vilket säkerligen kommer bädda för underhållning. Sverige kommer till detta mästerskap med en förnyad och föryngrad trupp med en hel del frågetecken samt tre raka förluster i bagaget, medan Slovenien har fått nya krafter i form av en ny tränare nänligen Vujovic. I förberedelserna har jag fått se stora skillnader lagen emellan och med tanke på oddsfördelningen, blir mitt spel sjävlklart. Häng med!

  • Match: Slovenien – Sverige
  • Spel: Slovenien rak vinst
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 10/10 units
  • Spelstopp: 20.45 16/1

Börjar vi med Sverige så kan man direkt konstatera att det inte har gått som förväntat för Ola och Staffans gäng. Man inledde förberedelserna med två raka vinster på hemmaplan mot ett otroligt svagt Tjeckien, för att sedan falla ihop totalt i fyrnationsturneringen i Spanien och tre raka förluster var ett faktum. Det är dock inte bara tre raka förluster utan även dåliga prestationer där man totalt rasar mot Spanien och torskar med tio bollar. Totalt rasar mot Polen i andra halvlek och åker på en 1-10 period, samt förlorar mot ingen annan än Brasilien. Idag ställs man mot ett underskattat och väldigt bra landslag i form av Slovenien och med tanke på vad man presterat tidigare så kan jag bara inte låta bli att såga detta Svenska landslag. Man måste verkligen komma upp i en hög nivå för att ro på dessa herrar. Avslag!

På andra sidan står Slovenien som visat upp helt andra takter med sin nya tränare från klubblaget Zagreb, nämligen Vujovic. Försvarsspelet har satts i fokus och det är rörligt samt aggressivt vilket gillas. Senast gjorde man något många lag inte ens kan göra, och det är att slå Kroatien med hela, lyssna nu, femton bollar!! 32-17 och att endast släppa in 5 mål i andra halvlek får anses som godkänt. Man har ett par riktigt rutinerade spelare, till skillnad från Sverige, och då Sveriges uppstälda anfallsspel inte fungerat, lär Sloveniens vassa försvar knipa och kasta d.v.s. resultera i flertalet kontringar och enkla mål med bland annat Gajic på kanten. För mig är detta lir helt självklart och för de som vågar kan man även plocka en handikappslina!

Jag väljer att gå rakt ut och maxspela Slovenien mot Sverige. Min motivering är tydlig och jag anser att man är det bättre laget, framförallt just för att Vujovic ställt saker och ting på rätt plats. Handikappslinorna har inte hunnit komma ut då jag skriver idag 11 janurari, men för de som vågar kan man även plocka -2,5 till en insats på 7/10u.