Hockey-VM har avverkat mer än halva gruppspelet och tabellplaceringarna börjar spikas. Två lag som fortfarande har ofantligt mycket att spela om är Slovenien och Norge. Båda nationerna krigar för att inte åka ur A-VM och behöver alla poäng laget kan få. Hur kommer matchbilden bli mellan två av VM’s målsnålaste lag spelar?

  • MatchSlovenien – Norge
  • Liga: VM
  • Speltips: Under 1,5 mål första perioden 
  • Odds: 1,80 @bet365
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 8/5, 16:15

Slovenien V.S Norge

Slovenien har inte alls imponerat under VM och ligger pyrt till för att få spela A-VM nästa år. Laget står fortfarande helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Inte nog med att Slovenien är poänglösa så är laget samtidigt oerhört ofarliga framåt. Ynka sex mål på fyra matcher och då gjordes det tre mål mot Ryssland. (förlust 5-3).
I den senaste matchen vann Finland med klara 4-0 och Slovenien hade inte mycket att säga till om där. Endast tretton skott på mål under hela matchen och det går notera att Slovenien har inte varit nära poäng i någon match sen premiären mot Vitryssland.
Av lagets fyra matcher har det tre matcher inlett med massa baklänges mål. Slovenien har bara hållit nollan under en första period av dessa fyra matcher.

Norge klättrade uppåt något i grupp B efter segern över Slovakien. En viktig och stark seger lyckades norrmännen roffa åt sig. Det efter att ha vänt underläge 0-2 till seger 3-2. I och med segern klev Norge upp på en sjätte plats i grupp B och ligger på en sjätte plats.
Men offensiven har inte heller imponerat från Norge. Även här ynka sex mål framåt på fyra matcher och då gjorde laget som sagt tre mål sist.
Av Norge’s fyra matcher har det fallit fler än ett mål i den första perioden i två av dessa matcher. Noterbart är att två raka matcher har inletts med bara ett mål under den första perioden.

_______________________________________________________________________________________________________

Seger för Norge och spel i A-VM är troligen säkrat.
Däremot kommer inte Slovenien skänka bort en förlust då laget måste agera desperat och försöka täppa igen defensiven. Det är trots allt tre viktiga poäng på spel och förlust för Slovenien medan Danmark knycker poäng mot USA senare ikväll ser fortsättningen av VM tung ut.
Båda lagen har mycket att spela för, men lagen har haft det oerhört svårt att göra mål under VM. Endast sex mål vardera framåt på fyra matcher. Däremot har det släppts in på tok för mycket mål. Sexton respektive femton baklängesmål har det hittills blivit för lagen.
Något positivt för båda nationerna är att försvarsspelet såg betydligt bättre ut i lagens senaste match och det kommer försökas att tas med.
Det kommer sannolikt bli en första period som lagen kommer känna på varandra och avvakta och inte vilja bjuda på något som helst gratis. Båda nationerna har bra målvakter och en svagare offensiv. Fokus kommer ligga på försvarsspelet.
Därav blir mitt spel under 1,5 mål under den första perioden till 1,80 hos Betsafe.