Grupp B ska fullborda den tredje omgången av gruppspelet. Det görs den vid matchstart 20:15 när Slovakien tar sig an Slovenien. Ett slovakiskt landslag som har två raka segrar mot ett Slovenien som har inlett mästerskapet med två raka nederlag. Slovenien har två raka segrar över Slovakien. Blir det tredje raka och första segern i mästerskapet?

  • MatchSlovakien – Slovenien
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,90 @ Betsafe
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 5/5, 20:15

slovakien V.S Slovenien

Slovakien som var en överraskningsnation för några år sedan när laget var och spelade bronsmatch om jag inte missminner mig. Detta VM bör kunna bli hyfsat om laget får till spelet. Truppen innehåller flertalet tung lirare. Så som M. Gaborik, T. Kopecky och T. Tatar för att nämna några.
Inledningen av det här mästerskapet har bådat gott när det har blivit två raka segrar. Däremot inga jätte imponerande vinster. Först en straffseger över Danmark med 4-3 efter straffar. I match två besegrades Vitryssland med 2-1 efter övertid. Det ger en poängskörd på fyra poäng och en femte plats i grupp B.

Slovenien sitter en hel del erfarenhet i sin trupp. Den största spelaren är helt klart Anze Kopitar som till vardags spelar i Los Angeles Kings. Dock har han inte lyckats leda sitt lag till någon seger hittills under VM. Inledningsvis föll Slovenien med 4-2 mot Vitryssland. I den senaste matchen föll laget mot Ryssland med 5-3. Målfabrikationen har fungerat väl men försvarsspelet finns det klart mer att önska från. Det leder till att Slovenien har blivit poänglösa efter två matcher och ligger på en sjunde plats i grupp B.

Ett möte under februari 2015.
Lagen möttes då i en nationsturnering och Slovenien vann mötet med 3-2. Detta efter att ha vänt ett 0-2 underläge till seger 3-2.
Nationerna möttes även under OS 2014 och då vann med Slovenien med 3-1.

Kan Slovakien ta tredje raka?
Det bör ska bli så men mot Slovenien ska inte Slovakien ses som alltför stora favoriter. Ett slovakiskt landslag som har haft några tunga mästerskap på raken, där framförallt OS 2014 varit en rejäl flopp. Nu går laget för revansch under VM i Tjeckien och har inlett lovande. Två segrar och offensiven fungerar. Defensiven var bra mot Vitryssland men inte mot Danmark.
Slovenien är en liten hockeynation och det finns inga tyngre spelartyper än i stort sett A. Kopitar. Under VM har försvarsspelet fått lida och hittills nio insläppta mål efter två matcher. Däremot har offensiven varit helt okey med fem mål och där det blev hela tre mål mot Ryssland.
Det är lite av en rivalitet mellan nationerna och Slovakien har en del revansch att utkräva efter två raka nederlag mot Slovenien. Slovenerna kommer sälja sig dyrt och spelar för att undvika nedflyttning.
En match som kommer innehålla grinigt spel med två lag som haft en bra offensiv inledningsvis och ett gäng frågetecken kring defensiven.
Mitt spel blir därmed över 5,5 mål till 1,90 hos Betsafe.