Grupp B i hockey-VM är ofantligt jämn. Tre lag står på tolv poäng med två matcher kvar att spela. USA, Finland och så Ryssland. Det stjärnspäckade ryska landslaget som körde över Vitryssland igår och fick äntligen fart på lagets viktigaste spelare. Fortsätter offensiven ösa mot Slovakien som måste ta poäng för att kunna nå slutspel framöver.

  • MatchSlovakien – Ryssland
  • Liga: VM
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 1,80 @ Unibet
  • Insats 2,5/5 units
  • Spelstopp: 10/5, 20:15

slovakien V.S ryssland

Slovakien förlorade igen när laget igår mötte Finland. Det stod länge länge 0-0 ,men drygt tio minuter in i slutperioden föll 1-0 för Finland. Ett mål som skulle räcka för seger, men matchen slutade till slut 3-0 efter att sista målet fallit i tom målbur hos slovakerna.

En förlust som ser ut att ha kunnat kostat Slovakien vidare spel i VM-turneringen. Laget befinner sig först på en femte plats i grupp B med blott sju poäng. Det är tre poäng upp till Vitryssland som ligger på den fjärde och sista slutspelsplatsen. Dessutom har Slovakien ett mål mindre i plus/minus statistiken och måste ta igen det för att kunna nå slutspelet.
Slovakien har haft ett stabilt försvarsspel men alldeles för svag offensiv. Endast elva mål på fem matcher är långt ifrån godkänt när laget har mött nationer som Norge, Slovenien, Danmark, Vitryssland och Finland.

Ryssland vaskade om i kedjorna inför matchen mot Vitryssland för att få fart på Kovalchuck och Malkin. Det lönade sig verkligen och för den förstnämnde som satte 1-0 pucken för Ryssland. Vitryssland fick en chans till kvittering på straff, som däremot missades. Istället blev det Ryssland som gasade på ordentligt i den andra perioden och gick framtill en 4-0 ledning. Matchen slutade till slut 7-0 för ryssarna och då hade också Malkin hittat målet och offensiven såg riktigt bra ut.

En seger som gav Ryssland sin andra raka och har nu tagit tolv poäng efter fem omgångar. Det leder till för stunden en andra plats i grupp B, då USA just nu har femton poäng tack vare sin ledning mot Slovenien 2-1.
Ryssland har fått igång offensiven och har gjort tolv mål på lagets två senaste matcher. Annars har anfallsspelet varit hyfsat under hela VM och det stjärnspäckade landslaget har hittills gjort tjugofem mål på dessa matcher. Ett snitt på fem gjorda mål per match.

_______________________________________________________________________________________________________

Ryssland går för gruppsegern mot Slovakien som jagar slutspel.
Offensiven hos ryssarna verkar ha kommit igång igen. Tolv mål på två matcher och laget körde över överraskningsnationen Vitryssland med hela 7-0 under gårdagen. Hos Ryssland är det offensiven som ska göra att laget tar VM-guld. Målvakterna är bra, men defensiven är inte den bästa och det är lagets svaghet.
Det är något som Slovakien måste utnyttja om chansen för kvartsfinal ska finnas kvar. Slovakien som inte alls har fått igång offensiven trots Gaborik, Tatar och Surovy i spetsen. Laget har haft en bra defensiv, men det kommer inte hjälpa mot Ryssland som verkligen är på uppgång.
Ryssland kommer gå för minst tre poäng och samtidigt försöka göra så många mål som möjligt framåt mot ett Slovakien som måste ta minst poäng ikväll för att ha chans att nå slutspel.
Ryssland kommer sannolikt göra tre, fyra mål och ska Slovakien ta poäng måste laget säkerligen göra tre mål.
Mitt spel blir därav över 5,5 mål till 1,80 hos Unibet.