Dags för EM-kval och matchen mellan Slovakien och Makedonien. Där hemmalaget vunnit samtliga 5 matcher inklusive matcherna mot Spanien och Ukraina som väl får anses vara 2 större favoriter än just Slovakien. Men man har gjort det bra helt klart. Makedonien har inte haft mycket att säga till om resultatmässigt, men man har inte gjort så jättedåliga matcher. Bland annat har man fått en del hörnor mot samtliga lag i gruppen, till och med mot Spanien borta.

  • Slovakien – Makedonien
  • Spel: Makedonien Över 2.5 hörnor
  • Odds: 2.12 @ Unibet
  • Insats: 6/10 Units
  • Spelstopp: 20.45

Slovakien har alltså vunnit samtliga 5 matcher i gruppen och man har gjort det bra. Framförallt så har man ju spelare i startelvan som absolut har hög klass. Tänker framförallt på Marek Hamsik, Vladimir Weiss, Juraj Kucka och Martin Skrtel. Och det är såklart man ska vara favoriter på hemmaplan mot Makedonien. Men jag tror inte vi kommer få se någon överkörning. Slovakien vann ju bortamötet med 0-2 men det var en match som Makedonien absolut var med i, om inte bättre. Slovakien är ett lag som nog mest litar på sin starka defensiv, därför tror jag ju på detta spel mer än vanligt.

Slovakien har hittills på sina 5 matcher släppt till såhär många hörnor: Ukraina borta 4 hörnor, Spanien hemma 19 hörnor, Vitryssland borta 6 hörnor, Makedonien borta 5 hörnor och senast Luxemburg hemma 3 hörnor. Slovakien har alltså släppt till minst 3 hörnor i samtliga gruppspelsmatcher vilket bådar gott inför denna drabbning.

slovakien     makedonien

Makedonien har såklart inget att göra i ett stundande Europamästerskap, men man är ändå ganska bra med i matcherna trots motstånden. Det är väl bara mot Spanien borta, vilket är förståeligt, där siffrorna runnit ifrån en aning. Och senast man mötte Slovakien hemma förlorade man med 0-2 men det speglade inte matchhändelserna som nog säger 2-0 Makedonien om något. Men Slovakien har ju ett bra försvarsspel där alla jobbar för varandra och Makedonien har lite svårt att göra mål. Men att skapa hörnor är man ganska bra på trots allt och borta mot Slovakien tror jag nog vi kan få se ett Makedonien som överraskar lite spelmässigt och jag vill i alla fall vara med på resan där hörnorna ska jobbas in.

I samtliga 5 gruppspelsmatcher har Makedonien skapat såhär många hörnor: Spanien borta 5 hörnor, Luxemburg hemma 4 hörnor, Ukraina borta 11 hörnor, Slovakien hemma 5 hörnor, Vitryssland hemma 3 hörnor. Som ni ser så har man alltså gått över linan i samtliga matcher i kvalet till EM. Och på bortaplan har man varit riktigt bra på hörnfronten trots matcher mot Spanien och Ukraina som ju är favoriterna i gruppen. Och vill man ens ha en chans att ta sig vidare till EM så bör man nog vinna den här matchen, och då måste man avancera framåt en del i matchen.


Slovakien är såklart favoriter hemma mot Makedonien och man kommer till den här matchen med 5 raka vinster i bagaget. En vinst här och man är väldigt nära EM 2016. Styrkan ligger väl ändå i defensiven vilket vi sett på resultaten i de tidigare matcherna. Makedonien måste troligen vinna den här matchen för att om ens ha chansen till EM 2016. Såklart en svår match men spelmässigt har man varit med hyfsat i egentligen alla matcher till och med bättre i flera av dom. Hörnstatistiken säger att Makedonien gör minst 3 hörnor denna kväll. Så jag spelar Makedonien Över 2.5 hörnor till oddset 2.12. Insatsen får bli strax över medel. Jobbbaa!!

/ L’orso