Bottenmöte mellan Sleipner – Gauthiod och jag tar ställning!Sleipner – Gauthiod
Spel: 1
Odds: 2.10 @ Expekt
Insats: 5/10
Spelstopp: 16.00

Sleipner har haft en tuff säsong hittills och ligger sist i serien och har 6 poäng upp till säker mark. Inför uppehållet spelade man upp sig rejält i dubbelmötet med Kristanstad där man vann en match och spelade oavgjort i en match. Sedan kom uppehållet som kan ha varit en räddning för laget som förhoppningsvis kan få en en nytändning nu och skadeläget i laget har ljusnat rejält. Man har bara Erik Jansson och johan Nilsson på skadelistan.

Gauthiod är nykomlingar i ligan och man har gjort det klart godkänt hittills, man ligger nia i serien men det är framförallt på sin hemmaplan som man trivs som bäst. På bortaplan har laget däremot stora bekymmer och resultatraden 1-1-5 med målskillnaden 6-13 imponerar knappast. Till den här matchen har man tre stora avbräck som kommer vara kännbara för laget. Man saknar avstängda duon Erik forsblad (försvarare) och Klas Bohman (mittfältare) och lägg därtill duktige backen Jonas Larsson som saknas p.g.a. skada.

I mina ögon är Sleipner ett bättre lag än Gauthiod och nu när man haft chansen att spela ihop laget bättre under uppehållet och dessutom värvat in nya spelare så ska man kunna höja sig ett par nivåer och man möter ett passande motstånd för det. Sleipner är starkast på sin hemmaplan medan Gauthiod är sämst på bortaplan. Den formeln talar för hemmasegern här och jag testar ettan till ett bra odds.