Förra säsongens finalister från Bilbao beger sig till Kroatien för att påbörja en ny resa i Europa League. Men truppen man reser med är inte alls särskilt imponerande, därför väljer jag ett målspel här. Haka på!

  • Match: Slaven Belupo – Athletic Bilbao
  • Spel: båda lagen gör mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 18:45

Athletic Bilbao tog sig alltså till final förra säsongen i Europa League, där man till slut fick se sig besegrade av Atletico Madrid. Nu påbörjar man alltså en ny resa mot finalen och möter här Slaven Belupo från Kroatien. Man har redan hunnit med en match i detta dubbelmöte, en match som Bilbao vann med 3-1 hemma på San Mamés. Visst ska man gå vidare från detta dubbelmöte utan några större bekymmer med 3-1 i ryggen, men försvarslinjen ser inte allt för vass ut till den här matchen, så jag tror inte man håller tätt.

Javi Martinez, Fernando Amorebieta, Jon Aurtenetxe och Ander Herrera står alla över den här matchen och reser inte ens med till Kroatien. Det är tuffa avbräck defensivt! Nu var förvisso inte dessa herrar med i första mötet heller, men då gjorde ju kroaterna mål och jag tycker man har goda chanser till det även här.

Slaven Belupo vet jag inte särskilt mycket om och jag känner inte heller till några spelare i truppen när jag går igenom den. Man var även väldigt utspelade på San Mamés och hade blott tre avslut på mål. Men att möte Athletic Bilbao i deras lejonkula kan vara en av de svåraste bortamatcherna som finns. Nu gjorde man trots allt ett mål och har faktiskt lite liv i det här dubbelmötet. Givetvis kommer det vara en annan matchbild ikväll och Slaven Belupo måste gå framåt och jaga mål, detta med publiken i ryggen denna gång.

I all jakt efter mål så kommer man givetvis slarva med försvarsspelet, något som Bilbao inte kommer vara sena att utnyttja. Man är det klart bättre laget och jag är ganska övertygad om att man målar ikväll.

Så båda lagen gör mål till 1,80 hos expekt känns som ett bra spel!

Testar även 1/10 units på över 3,5 mål i matchen – 2,95 i odds hos expekt.

/e@sy