Kval till Europa League ikväll och dags för det andra mötet mellan polska Slask Wroclaw och Sevilla.  Polackerna har ett 4-1 underläge att hämta in och det lär nog bara bli gasande framåt idag. Lyckas man pilla in två bollar?

  • Match: Slask Wroclaw – Sevilla
  • Spel: Hemmalaget över 1,5 mål
  • Odds: 2,80 @ unibet
  • Insats: 3,5/10 units
  • Spelstopp: 20:45

Slask Wroclaw visste jag absolut ingenting om inför det första mötet på Ramon Sanchez Pizjuan och jag trodde att Sevilla skulle vinna väldigt enkelt. Nu vann man förvisso ganska enkelt med 4-1 men Sevilla fick spela med en man mer sista 25 minuterna och gjorde två snabba mål i slutskedet av matchen. Polackerna stod upp riktigt bra och det var inte alls tal om att backa hem och kontraslå Sevilla utan man spelade riktigt offensivt och hotade spanjorerna gång på gång. Nu har man ett ganska uppgivet läge men man kommer göra ett ärligt försök och trycka in ett tidigt ledningsmål och göra match av detta. Det finns absolut ingenting att spara på och med Sevillas defensiv just nu så tror jag helt klart på två hemmamål. Hemmalaget har tre avbräck idag då Paixao, Dudu och Stevanović missar matchen.

sevillamarin

Sevilla har inte imponerat i säsongsinledningen och jag tycker man sett otroligt virriga ut i försvarsarbetet. Nu höll man förvisso nollan i förra helgens ligamatch mot Levante men det har knappast något med bra försvarsspel att göra, Levante borde gjort minst ett mål där. Det var illa nog att förlora Gary Medel på det defensiva mittfältet men nu har man även tappat Kondogbia som var otroligt nyttig med sitt bollvinnande. Man har även riktigt jobbiga skador i backlinjen då både ordinarie mittbackarna Pareja och Fazio åkt på skador och blir borta en längre period, detta innebär att man förmodligen flyttar in Navarro i mitten idag som får spel tillsammans med Cala. Det är ett stort problem för Sevilla då dessa herrar inte är särskilt vassa och inte heller samspelta.


Jag var som sagt imponerad av polackerna i första mötet och det är väldigt bra att skapa 12 avslut mot mål på Ramon Sanchez Pizjuan, samtidigt säger det en del om Sevillas defensiv. Man har otroligt långt mellan lagdelarna och de offensiva spelare man värvat in har inte visat någon större vilja i hemåtjobbet i de matcher jag sett. Det kommer bli full fart framåt från hemmalagets sida idag och sätter man ett tidigt ledningsmål så kan det bli nervöst hos spanjorerna. Hemmalaget över 1,5 mål spelas med en insats strax under medel till fina 2,80 hos unibet.

OBS! Oddstabellen här bredvid har vänt lite på lagen, det är Slask Wroclaw som har hemmaplan och inget annat.

/e@sy