Oftast när man pratar om la liga så brukar det handla om två lag som gör upp om ligatiteln och två spelare som gör upp om skytteligatiteln. Men det finns en outsider denna säsong och det är helt klart värt en liten slant med tanke på hur det sett ut inledningsvis.

  • Spelform: Bästa målgörare la liga
  • Spel: Diego Costa
  • Odds: 10,00 @ betsson
  • Insats: 1/10 units
  • Spelstopp: 19/10

Diego Costa toppar för tillfället skytteligan på egen hand med sina tio fullträffar, där ett mål kommit via straff. Men med tanke på hur Costa inlett den här säsongen så hade siffran kunnat vara bra mycket större då han sumpat en hel del fina lägen. Men tio mål får ses som väldigt godkänt trots allt, det är samma siffra som han gjorde under hela förra säsongen. Han har tagit ett enormt steg den här säsongen och det syns verkligen ute på planen där han dominerar fullständigt. Senaste match mot Celta Vigo (2-1) gjorde han bägge målen och borde utan tvekan gjort det dubbla. Nu kommer inte alla matcher vara lika enkla som den mot Celta Vigo men han har även visat att han kan prestera mot de större lagen. Han avgjorde bland annat derbyt mot Real Madrid och satte även två baljor i bortamötet mot Sevilla.

atleticocosta5

Det finns bara två utmanare till Costa och den främsta utmanaren är givetvis Lionel Messi i Barcelona. Messi står på åtta gjorde mål i nuläget och får han vara skadefri resten av säsongen så är det mycket möjligt att han glider förbi Costa i skytteligan. Men Messi har haft en del skadebekymmer inledningsvis på säsongen och är just nu borta från spel med en muskelskada, han ser ut att missa åtminstone en ligamatch till. Man ska även komma ihåg att tränare Tata Martino är väldigt rädd om sin stjärna och har faktiskt bytt ut Messi ett par gånger i ligan, något som var helt otänkbart förra säsongen om Messi inte var skadad. Blir det en säsong där argentinaren kommer ha skadebekymmer är vägen öppen för Diego Costa.

Lionel Messi and Cristiano Ronaldo

Andra utmanaren är självklart Cristiano Ronaldo i Real Madrid. Portugisen står på sju mål just nu där två kommit till på straffspark och ett mål via frispark. Men trots sju mål så tycker jag inte att Ronaldo har sett särskilt vass ut i början av ligan. Väldigt anonym i många matcher och frisparkarna har han inte haft särskilt bra träffprocent på än så länge. Givetvis kan även Ronaldo glida förbi Costa i slutändan men Atlético Madrid denna säsong är bättre än på många år ska man komma ihåg.


Det här är ett långskott och man ska inte alls sätta några stora pengar på det här spelet. Men det är väldigt intressant då Costa skapat chanser på löpande band och mycket väl kunnat haft ett större försprång på Messi och Ronaldo. Om Messi fortsätter ha problem med skador och Ronaldo fortsätter se blek ut i ligan så kommer Diego Costa hota i skytteligan. Betssonerbjuder 10 ggr pengarna för det här spelet och det är värt en mindre insats.

/e@sy