Nu är det inte långt kvar innan det smäller i Ukraina/Polen, när fotbolls-EM 2012 äntligen kickar igång! Jag har hittat ett mycket bra odds på en spelare som jag tror kan bli EM’s skyttekung, och givetvis spelar han i Spanien. Läs mer!

  • Spel: Euro 2012 – Skyttekung
  • Tips: Fernando Llorente
  • Odds: 17.00 @ unibet
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 8/6 – 2012

Fernando Llorente har en kanonsäsong bakom sig, trots att Athletic Bilbao slutade på en 10:e plats. Han bär verkligen Bilbao på sina axlar och utan denna herre på planen hade Bilbao slagits för nytt kontrakt. Med sina 195cm och 90kg så är han inte lätt att tampas med i straffområdet, och jag både tror och hoppas på att vi får se mycket av Llorente under EM. Här nedan har vi lite målinfo från Llorente under säsongen:

Primera Division – 24 matcher – 17 mål

Europa League – 9 matcher – 5 mål

Copa del Rey – 4 matcher – 5 mål

Sammanlagt har vi alltså 27 mål på 37 matcher, vilket är förbannat bra när man spelar i ett lag som Bilbao. Dessutom har han gjort mål på både Barcelona, Real Madrid och Man. United (x2) under säsongen, så det är ingen kille som öst in mål mot enbart skitgäng under säsongen.

Blir Fernando Llorente kungen av EM?

Med David Villa borta så öppnar detta en hel del dörrar för Llorente. Nu heter främsta konkurrenterna Roberto Soldado och Fernando Torres, två spelare som knappast kommer till EM med något större självförtroende. Nu tänker jag främst på Soldado då jag följer primera division slaviskt, och den här killen har haft stora problem på slutet av säsongen. Han såg otroligt loj ut och var totalt iskall när det kom till målchanser, de få målchanser han tog sig till vill säga.. Llorente har till skillnad från Soldado levererat på en jämn nivå hela säsongen och kommer till EM med fin form.

Nu hänger det ganska mycket på Vicente del Bosque hur han väljer att spela under EM, men oavsett spelidé så tycker iallafall jag att Llorente är given i en startelva. Sen räknar jag iskallt med att Spanien tar sig väldigt långt i EM, vilket detta spel är väldigt beroende av. En sån som Ronaldo kommer förmodligen inte ens vara i närheten av skyttetoppen i sitt Portugal, trots detta står han i 11 ggr pengarna.

Ett fint spel tycker jag till ett väldigt bra odds. Llorente började på 20 ggr degen och jag blir väldigt förvånad om han inte sjunker till en 13-15 ggr pengarna innan EM drar igång. Ni hittar spelet hos unibet!

/e@sy