Hemmastarka Skövde tar här emot formsvaga Ystad och jag tar klar ställning!


Skövde HK – Ystad IF
Mitt tips: Handicap (0-4) 1
Odds: 2.15 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Skövde är i kanonform för tillfället då man vunnit 8 av de 10 senaste matcherna. Man har bara tappat poäng mot topplagen Sävehof (serieledarna) och Malmö (Serietrean). Nu möter man ett formsvagt Ystad som bara har 1 seger på de 6 senaste matcherna. Segerchanserna bara vara mycket goda för Skövde!

Skövde är starka på sin hemmaplan där man har 7 segrar på 8 omgångar. Man förlorade senaste matchen hemma mot Malmö och därmed lär man komma till den här matchen med en rejäl revanschlusta!

Ystad imponerar knappast och man har resultatraden 1-1-3 på de 5 senaste matcherna. Segern togs mot Kristianstad som ligger strax ovanför Ystad i tabellen och den oavgjorda matchen var som sagt mot seriejumbon Lindesberg i senaste bortamatchen. Förlusterna är rejäla då man åkt på stryk i samtliga 3 matcher med 10 mål eller fler… När Ystad väl förlorar så gör man ofta väldigt stort. På de 8 matcher man förlorat den här säsongen så har man förlorat 7 av dem med mellan 5-16 mål! Det talar ju verkligen för mitt spel här då Skövde vunnit 5 av sina 7 hemmasegrar med 5 mål eller fler!

Ystad är inne i ett hårt matchande för tillfället då man här spelar sin 3e match på bara 8 dagar. Det lär kännas i benen och hänger man inte med från början här så tror jag det kan rinna iväg ordentligt för Skövde! I mina ögon är Ystad ett lag som hemmastarka Skövde normalt sett inte ska ha några som helst bekymmer med att köra över!