För hemmalaget Skövde är det en otroligt viktig match i kampen om en allettanplats medans Vita Hästen jagar seriesegern. Jag tror på en underhållande  match med en hel del mål där ett av lagen studsar tillbaka efter en svag insats senast.

  • Match: Skövde – Vita Hästen
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vita Hästen
  • Odds: 1.65 @ Betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 27/11, 19.00

Skövde har på slutet tappat lite av sin ”säkra” plats till allettan. Västervik jagar just nu med endast fem poäng bakom Skövde i kampen om den sista platsen till allettan, och det också med lika många matcher kvar att spela. Skövde behöver alltså alla poäng man kan få och uppgiften mot Vita Hästen är en av säsongens klart svåraste matcher. Genom åren har Skövde alltid haft svårt mot Hästen, men det har alla lag eftersom oftast Norrköpingslaget är helt överlägset i sin serie. Den här säsongen har Hästen vunnit matcherna med 4-1 i Skövde och i Norrköping slutade det hela 10-0. Jag menar, det ska inte få hända på den här nivån att det rinner iväg såpass mycket. Det visar också hur stor skillnaden är mellan lagen så länge Hästen väljer att trampa på i normal takt. Skövde är ett bra lag, men har haft vissa problem defensivt denna säsong, speciellt på hemmaplan när man ska vara det spelförande laget. Hästen är skickliga i sina spelvändningar och det kommer Skövde förhoppningsvis känns på ganska bra.

niklas lihagen

Vita Hästen håller jag fortfarande som seriens bästa lag, trots att man ligger på andraplats med en poängs marginal upp till Vimmerby. I slutändan av säsongen så tror jag att Hästen kommer vara det lag som gått bäst. Laget man har är riktigt bra som vanligt. Man kan ställa tre kedjor på isen som skulle gå in som förstafemmor hos de flesta lag i E-serien. Till den här matchen lånar man även in Linköpings J20-kapten, Fredrik Lindström, med tanke på att man har Otto Jaksch skadad. När det gäller skadefronten i övrigt så ser det bra ut. Markus Gunnarsson gör comeback efter skada och är en viktig kugge offensivt i Hästen. Ett litet orosmoment är att Niklas Lihagen klev av skadad senast, men vi räknar honom som ett ”game-time-decision”. I vilket fall så har man fortfarande ett bättre lag än Skövde och det är inte ofta man får 1.65 i odds på Vita Hästen. Man har endast förlorat två under ordinarie tid och båda förlusterna kommer från de två senaste bortamatcherna. Jag är tveksam till att ett så stabilt lag som Hästen förlorar tre raka bortamatcher.


Jag är ganska övertygad om att Hästen studsar tillbaka till det vinnande spåret. Man är bättre än sina motståndare och vi får hoppas att man utnyttjar det på rätt sätt bara. Jag spelar Vita Hästen att vinna under ordinarie tid till oddset 1.65 med en insats över medel på 7 units. Spelet hittar ni hos Betsson.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden