Jag är vågad i dagens rekar då det blir en hel del högoddsare, men alla ska ses med bra chans. Kommer återigen rikta in mig på spel i en match där Vimmerby deltar. Vi får ett högt odds på seriens kanske vassaste lag, men är det värt att spela det?

  • Match: Skövde – Vimmerby
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vimmerby
  • Odds: 2.85 @ Ladbrokes
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 23/9, 16.00

Skövde har öppnat säsongen på ett bra sätt och har 2 segrar i bagaget. Dessa har kommit hemma mot Tranås (som jag dessutom tror kommmer floppa) och senast borta mot bedrövliga Grästorp. Skövde var i somras en klubb i kris. Ekonomin räckte inte till och klubben var på väg att gå under. Allt ordnade upp sig och det är ett ”nytt” Skövde som finns på isen idag. Man har tappat många viktiga pga av trubblet i somras, men också fått in bra förstärkningar för dessa trots dåliga förutsättningar. Men Skövde är inte övermäktiga. Verkligen inte. Frågan är om de tar sig till allettan. E-serien kommer bli jämn och tuff, och Skövde kommer få kämpa om den sista allettanplatsen efter Vimmerby, Västervik och Vita Hästen som jag anser är klara alla tre. Skövde har ett litet problem som jag ser det och det är målvakten Andreas Ellingsen som är extremt ojämn. Det har han varit till och från under hela sitt liv. Nu har han gjort två bra matcher och en dålig match kommer närmare för varje dag. Skövdes odds är nedtryckt. Förmodligen pågrund av Vimmerbys svaga insats senast mot Arboga.

Vimmerby har enligt mig den bästa truppen. Eller, Hästen och Vimmerby är otroligt jämna. De har iår förstärkt enormt på backsidan där det stora problemet låg förra säsongen. Matchen mot Arboga var ett skämt, spelarna gick in med dålig inställning och gjorde inte det där lilla extra. Spelövertaget hade de och Arbogas målvakt stod på huvudet. De tyckte väl att devar världsbäst efter att ha kört över Grästorp i första matchen. Tränaren Anders Spaak ska ha betonat detta och spelarna lär vilja visa vad dem går för. Skövde blir ingen lätt match. Målvakten Calle Brattenberger blir nyckeln i matchen, och han är en av ettans stabilaste och bästa målvakter. Vimmerby har enligt mig en mycket bättre trupp än Skövde och ska ha riktigt bra chans även fast de spelar borta. Förra säsongen slog de Skövde i 4 av 5 matcher och hade en målskillnad på 21-8. Skövdes vinst kom mot ett avhängt Vimmerby i allettan i slutet av säsongen. Vimmerby kommer till spel med full trupp.

2.85 är riktigt bra på ett lag med bättre trupp. Det enda minuset är att de har bortaplan, men tror ändå Vimmerby ska lösa detta. Jag testar Vimmerby seger med snäppet under medelinsats.

Lycka till och följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden