Toppmatch i E-serien står på planeringen i Skövde denna fredagkväll när Vimmerby gästar Billingehov. Två formstarka lag och på hemmaplan är dessutom Skövde obesegrat denna säsong. Ska man fortsätta vinna eller sätter Vimmerby stopp för sviten?

  • Match: Skövde – Vimmerby
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vimmerby ML (inkl. förlängning och straffar)
  • Odds: 2.50 @ Betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 23/11, 19.00

Skövde är obesegrat hemma och ligger på en andraplats i serien, 8 poäng före dagens motståndare Vimmerby. Det är riktigt starkt gjort av en klubb som i somras hade grova ekonomiska bekymmer. Till kvällens match saknar man 3 spelare, kanske även poängbästa backen Emil Lundqvist. Man har tre bra femmor med toppar som nyförvärvet från Kumla Carl-Johan Sjögren och Henrik Thegel med meriter från allsvenskan. Ska man jämföra målskillnad mellan lagen så har Skövde 67-50 och Vimmerby 80-43, trots det ligger Skövde 8 poäng före VH i tabellen. Anledning var att Vimmerby hade en riktigt tung start med alla nyförvärv som var tvungna att spela ihop sig.

Vimmerby vann senast mot ett hemmastarkt och pånyttfött Arboga. Ett lag som man haft svårt för, trots att laget endast bara består av i stort sett en femma. Calle Brattenberger gjorde återigen en helgjuten insats i kassen och har visat upp den klass han hade förra säsongen när han tog Vimmerby till allettan. På de senaste 15 matcherna har man endast släppt in över 2 mål en gång och det skedde för två omgångar sen hemma mot Grästorp, vilket tyder på att de är riktigt stabila defensivt. Vimmerby började ju också säsongen med mängder av nyförvärv och det tog ett tag för dem att komma igång. Allteftersom så trummade de igång och nu är man riktigt bra. Björn Jonasson leder interna poängligan på 29 poäng och det dröjer nog inte länge innan han kan leva helt på hockeyn. Jakob Karlsson och Adam Rundqvist skuggar Jonasson i poängligan. Man har värvat in flertalet riktigt stabila backar och det är nog det som kommer göra skillnaden i allettan denna säsong då man förra året inte höll klassen i egen zon. Vimmerby har fullt lag och tvingas tillochmed ställa över ett par gubbar.

Vimmerby har varit klart bäst spelmässigt i höstens möten mellan lagen, men har ändå resulterat i varsin vinst. Det är högt odds på raka Vimmerbysegern och tycker det borde vara snäppet lägre med tanke på deras form och att de inte släpper in särskilt många mål. Jag kommer välja Vimmerby ML (inkl förlänging och straffar) hos Betsson till 2.50. Det tycker jag är riktigt bra, men håller ner insatsen till 4 units.

Följ mig på twitter @HedenskogH och oss @spelaspelse

Lycka till!

/Heden