Skövde är inne i en liten svacka och har nu fyra raka förluster vilket innebär att man placerar sig näst sist i tabellen. Vimmerby går starkt och vann senast mot Vita Hästen. Ligger det en reaktion i luften eller fortsätter de på vinnarspåret i söndagens match mot Skövde.

  • Match: Skövde – Vimmerby
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Vimmerby
  • Odds: 2.70 @ Unibet
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 20/1, 16.00

Skövde slutade på andra plats i grundseren, en plats som man kanske förtjänade just då. Men sanningen är att en plats bland de två sista i allettan också är helt rätt. Man har ett stort problem och det är i defensiv zon, men framförallt på målvaktssidan. Varken Johan Salomonsson eller Andreas Ellingsen är en målvakt som kan hålla ett lag i toppen av allettan, speciellt inte när man spelar i ett av dem sämre lagen i serien. Man har släppt in 24 mål på 6 matcher och det då blir det svårt att vinna matcher. Man har vunnit en match och det var den mot ett för tillfället mycket blekt Mörrum som bjöd på alldeles för mycket och sedan har man förlorat 5 matcher, varav 2 på övertid. Skövde är inget dåligt lag med tanke på att man tagit sig till allettan. Framåt är man ganska bra. 20 mål har gjorts och Henrik Thegel tillsammans med Carl-Johan Sjögren har varit två stora orsaker. Men problemet att man måste funka bakåt också för att vinna matcher. Man förlorade hemma mot Kallinge  3-7 och hade man inte en chans på bortaplan mot Olofström fast förlorade bara med 3-2. Däremot blev skotten 36-18. Skövde hade under fredagsträningen ett par frågetecken och truppen tas ut efter morgonvärmningen.

Vimmerby tog en stark seger senast mot hemma tabellettan Vita Hästen och visar återigen vilken potential man har. Just nu står man på tio poäng och innehar fjärde platsen i den södra allettan. Vimmerbys två  bästa spelare Björn Jonasson och Jakob Karlsson har fått en riktigt bra start och ligger i toppen av den interna poängligan på 7 respektive 9 poäng. Calle Brattenberger har varit riktigt bra  i kassen och dessutom har man också fått ordning på försvarsspelet om man jämför med förra årets Vimmerby. Potentialen är hög i detta lag och trots att de var bottentippade av de flesta så fortsätter jag tro att de kommer klara en topp fyra placering. I vilket fall har man ett bättre lag än Skövde. Vimmerby har vunnit 2 av 3 möten denna säsongen och i förlustmatchen som slutade 6-5 till Skövde så var man det bättre laget spelmässigt, men förlorade på två rejäla målvaktstabbar och två rena bjudningar defensivt. Sedan var det inget snack om saken i de andra matcherna då man vann med klara siffror. Vimmerby väntas ställa upp med fullt lag med frågetecken för en spelare som var sjuk under lördagen.

Jag förstår inte riktigt hur man kan sätta hela 2.70 på bortaseger här när just Vimmerby har bättre form och lag. Man har en stabilitet över hela banan som är bättre än Skövdes och framförallt en bättre målvakt. Som jag ofta säger, det är hockey och Skövde kan mycket väl vinna här, men oddset är på tok för högt på Vimmerby och det är nästan så att jag skulle sätta Vimmerby som favoriter. 2.70 är högt och går in med 4/10 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspel.se

Lycka till!

/Heden