Det är dags för en otroligt viktigt match i streckstriden om en allettanplats mellan hemmalaget Skövde som idag tar emot Västervik. Förutsättningarna är ganska enkla känns det som, Västervik måste egentligen vinna för att inte tappa mark till allettan. Här blir det en liten insats, men till ett väldigt bra odds.

  • Match: Skövde – Västervik
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 2.75 @ Betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 6/11, 19.00

Skövde har gått som förväntat ungefär. Man kan inte kräva att de ska vara höge upp och man kan kräva att de ska vara över allettanstrecket åtminstone. Det är man och man har gjort det helt okej. Man har dock till och från haft lite problem med det defensiva och det visade man prov på i senaste matchen när man fick stryk med hela 10-0 mot Vita Hästen. Det ska inte få hända mellan två så kallade ”topplag”. Försvarsspelet var uselt under hela matchen och det lilla miniuppehållet som kom ett par dagar senare kanske kom lägligt för hemmalaget. Mellan dessa dagar hann man dock besegra Tranås på hemmais med 4-1. Genom åren har man haft det ganska lätt mot Västervik, men nu känner jag att det får ta stopp. Bortalaget är på väg uppåt i tabellen och är piskade att vinna.

hedbld

Västervik har jag rekat både för och emot många gånger under de två senaste säsongerna. Nu tänker jag gå för dem igen. Den här gången blir det en tuffare match än när man senast slog Mariestad på hemmaplan. Skövde borta är verkligen en svår nöt att knäcka, men oddset är lockande och det ska prövas helt klart. VIK har underpresterat under en lång tid, men har nu verkligen hittat sitt spel. Nu är man livsfarliga varje match och motståndarna deras får se upp för deras vassa forwards. De har två riktigt bra offensiva linor som kan ställa till oreda för de flesta motståndare i denna serie. Laget underpresterade i början och är nu på väg uppåt igen. Idag krävs verkligen en seger för VIK. Just nu ligger man nio poäng bakom Mariestad och tio poäng bakom Skövde, men på SIK har man också en match mindre spelad. Vinner man idag så kan man helt plötsligt vara fyra poäng bakom Skövde vid lika många spelade matcher och då är det plötsligt match igen.


Formen talar för VIK, men Skövde har fördel av hemmaplan. Jag tror det blir ett jämnt möte och ser man på oddsen så bör de vara jämnare än vad de är för tillfället. Därför kommer jag testa Västervik ML till oddset 2.75 hos Betsson. Insatsen blir låga 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden