Enköping vann komfortabelt med 3-1 borta mot Surahammar och det blev vinst för oss. Idag tar vi nya tag mot den västra serien där serieledande Tranås åker till Skövde för ett förmodat toppmöte. Inget av lagen har väl imponerat speciellt hittills, men nu är det upp till bevis och jag tror det ena laget har lite mer sparkapital i laget än det andra.

  • Match: Skövde – Tranås
  • Speltips: Tranås ML
  • Odds: 1.81 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/10, 16.00

skovdeSkövde ligger just nu på en sjundeplats i den västra serien med totalt elva inspelade poäng på sex spelade matcher.  Den övre halvan är riktigt jämn där det endast skiljer fem poäng mellan ettan Tranås och sjuan Skövde. Efter det är det ett litet hopp ner till de resterande lagen, men däruppe kommer varenda poäng bli viktig om det ska fortsätta som det börjat där alla slår alla. Skövde har som mål att ta sig till allettan och det ska man väl också göra med den trupp man har, men däremot så har man fått mer motstånd än vad jag trodde från början där bland annat Borlänge, Lindlöven och framförallt Arboga verkar blanda sig i kampen om allettan-platserna. Därför blir den här matchen också extra viktig så man inte tappar mark till de övriga lagen. Man har gjort det helt okej såhär i starten, men har väl inte övertygat speciellt mycket egentligen. Vändningen mot Forshaga senast var välbehövlig för självförtroendet, men känslan är också att man faktiskt väger lite för lätt. Det defensiva har varit ett problem hittills och idag möter man seriens bästa lag och då måste man skärpa sig. Skövde är ett lag för topp fyra, men är snäppet efter Tranås helt klart. Dessutom fick Skövde en skada på Johan Erkgärds senast och det är ett klart kännbart avbräck då han är en av lagets bästa forwards.

tranasTranås har hittills motsvarat förväntningarna och har 16 poäng av 18 möjliga hittills. Enda plumpen kom hemma mot Forshaga i den första matchen och efter det har man fem raka trepoängare. Spelmässigt har det väl sett sådär ut, men att man klarar av att vinna ändå tyder på styrka. Man är seriens bästa lag och kommer också förmodligen att behålla sin förstaplats hela grundserien ut. Det gäller bara att hålla koncentrationen och ödmjukheten uppe för då är man det bästa laget i serien. Segrarna har ju inte varit övertygande, men fortfarande väldigt starka. Tranås har också fyra raka segrar mot Skövde och har dessutom med sig flera supporterbussar upp till Skövde. Det som jag tror kommer avgöra det här är försvarsspelet. Båda lagen är relativt bra framåt, men det är tydligt att Tranås har både en bättre målvakt och ett bättre försvarsspel än vad Skövde har. Självklart har Skövde kapacitet att vinna matchen, men den kapaciteten är också större hos Tranås.


Skövde är ett bra lag utan tvekan, men Tranås är bättre i grunden. Nu saknar dessutom Skövde en av sina viktigaste forwards och då är det också självklart vart mitt tips går. Mitt spel blir alltså Tranås ML till oddset 1.81 hos Unibet. Insatsen blir medel och stannar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden