Formen är fortsatt riktigt bra i de svenska serierna där vi nu är upp i nio raka vinster, varav sju stycken från hockeyettan. Nu återstår det endast två matcher för båda lagen i kampen om playoff.

  • Match: Skövde – Olofström
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Olofström 
  • Odds: 2.25 @ Ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 19.00

Skövde siktar givetvis på vinst här för att försöka nå den sista och fjärde platsen i ett kommande playoff, men med hela fyra poäng upp till fyran Vimmerby så känns det ändå oerhört tufft att nå den platsen när man dessutom har Mariestad tre poäng före sig. Man är beroende av andra resultat där chansen fortfarande finns, men jag tror inte att hoppet är speciellt högt här. Skövde startade allettan ganska starkt, men har nu förlorat två raka och chansen till fortsatt spel har dött lite. Jag tycker inte själv att man har kvalitén för att vara bland topp fyra heller, framförallt inte bakåt. Den offensiva biten går inte att klaga på, men när man släppt klart mest mål av alla lag så är det ett bevis att det inte håller. Man har släppt in 46 mål, vilket är nästan dubbelt så många som dagens motståndare Olofström. Andreas Ellingsen och Johan Samuelsson har en tendens att släppa in en del lätta puckar. Framåt har man framförallt Carl-Johan Sjögren och Henric Thegel och det är två duktiga spelare som skulle ta plats i de flesta lag. Man brister dock i det defensiva arbetet. Till den här matchen har man även en del problem. Defensivt viktiga backen Björn Hallner åkte på en hjärnskakning i slutet av januari i en match mot Mariestad och är inte spelklar ännu. Han är en av Skövdes absolut viktigaste backar. Även poängkungen Henric Thegel åkte på en hjärnskakning i samma match, men han har klarat av rehabiliteringen bra och han kommer spela. Sedan vet vi att match och träning är två helt olika saker och att han mycket möjligt kan drabbas av ett bakslag. Lär få något mindre istid än normalt. Han minns inget från händelsen och har minnesluckor från hela matchen. Trots att han ska spela så känns han inte helt frisk med tanke på att det var en rejäl smäll han åkte på.

Olofström säkrade senast en plats i playoff och nu siktar man på att gå in som seriesegrare och därmed få en direktplats till playoff 3. Laget har under många år varit laget som det svänger om både bakåt och framåt. Man har fått en mening uppkallad efter sig; ”Ingen spelar back i Olofström”. Något som de denna säsong motbevisat. Man släppt in minst mål i hela allettan förutom giganterna från norr, Björklöven. Framförallt har man fått in en riktigt bra målvakt i Matija Pintaric och även förstärkt backsidan en smula. Efter jul plockade man även in två riktigt bra nyförvärv i Daniel Bertov och Linus Johansson, båda från Nittorp. När lagen möttes nere i Olofström så vann hemmalaget med 3-2, trots att det varit spel mot ett mål under hela matchen. Jag ser inga hinder till att Olofström inte ska vinna denna match också. Man har ett bättre lag rakt igenom och har framförallt en bredare trupp samt en bättre målvakt. Olofström saknar Thomas Fahlqvist, David Norrman och Adam Porshammar. De två sistnämnda är dock inte speciellt viktiga och har dessutom knappt spelat under allettan.

Olofström är ett bättre lag och har faktiskt tagit hela 10 poäng mer än Skövde. Jag spelar Olofström att vinna efter full tid med 5 units hos Ladbrokes som är marknadshögst med sina 2.25.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden