Det är dags för en oerhört viktig match i Billingehov mellan Skövde och Mörrum. Vinnaren här är fortfarande med i racet om en plats i playoffet medans förloraren förmodligen kan ställa in sig på nästa säsong redan nu.

  • Match: Skövde – Mörrum
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Mörrum ML (Inkl. förlängning/straffar)
  • Odds: 2.28 @ Betsafe
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 25/1, 19.00

Skövde ligger på sjätte plats i serien med 8 poäng när man går in i den nionde omgången av fjorton totalt. Senast blev man utskåpade av Vita Hästen med 5-1 och enligt Skövdelägret så gjorde man ändå en helt okej match. Vita Hästen säger att de själva gjorde en dålig match spelmässigt, och att det var bra med tre poäng. Skövde sprakar till nångång då och då, men oftast faller de på för dåliga målvakter. Johan Salomonsson gjorde ingen bra match mot Hästen och nu kommer Andreas Ellingsen tillbaka i kassen till matchen mot Mörrum. I övrigt kommer man ställa samma lag på banan som man hade i onsdags mot Vita Hästen. Skövde är ett bra lag framåt och man slog faktiskt Mörrum på bortaplan med hela 5-1. Jag tror på en betydligt jämnare fight nu.

Mörrum är årets besvikelse än så länge i allettan. Man har definitivt ett lag för playoff och jag tror ingen skulle bli förvånad om man hade en av de fyra platserna när serien är över. Nu har de dock satt sig i en situation som är ganska tuff. Man ligger sist i serien på 7 poäng, men dock bara 6 poäng upp till fjärdeplatsen. Så en seger här är verkligen ett måste. För tre omgångar sedan vann man mot serietvåan Kallinge/Ronneby på bortaplan och det får ses som en stor bedrift. Mörrum har spelat bra och mer eller mindre jämnt än med alla lag, tillochmed varit bättre än många av dem. Problemet är att det inte är spelet och skott på mål som räknas, utan antal mål. Mörrum har en bra grund att stå på med många individuelt skickliga spelare som bland annat Daniel Brasar, Keegan Dansereau och Jesper Olsson. Dessutom har båda målvakterna spelat riktigt bra hittills. Som de flesta vet när ett lag har lite dåligt självförtroende så har pucken en tendens att studsa stolpe ut istället för stolpe in. Så länge man skapar chanser så kommer målen trilla in någon gång. Det var just det som hände när man gjorde 5 mål på Kallinge. Skövde vann som sagt den första matchen med 5-1, men det var ett resultat som inte speglade matchbilden. Mörrum bjöd på för mycket och förlorade matchen på individuella misstag. Nu har man en riktigt bra chans till revansch, för i grunden är man ett bättre lag än Skövde.

Förutsättningarna säger inget annat än att det ska bli en jämn match, men med tanke på att Mörrum känns som det starkaste laget i grunden så har de en relativt stor chans till vinst. Tycker oddset är aningen högt på Mörrum och jag spelar dem som vinnare inklusive förlängning/straffar hos Betsafe till 2.28 med en låg insats. Bra chans har dem verkligen. Defensiven och målvaktspelet är ett stort plus för Mörrum. Får de bara lite medstuds i anfallszon så vinner Mörrum ikväll.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden