Innan helgen drar igång med mängder av matcher så ska ett möte i division 2 spelas denna torsdag och det står mellan Skövde och SkoftebynSkövde har haft en fantastisk inledning på säsongen och placerar sig på en andra plats strax bakom Vänersborg, medan Skoftebyn började bra för att nu ha fallit in i en djup formsvacka. I mina ögon är det inget snack om vilket lag som är huvudet högre och jag hittar ett riktigt bra spel. Häng med!

  • Match: Skövde AIK – Skoftebyns IF
  • Spel: Skövde AIK -1,5
  • Odds: 1,85 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 19.00

Börjar vi med Skoftebyn så har man efter en fin inledning hamnat i en galen formsvacka och fem raka matcher utan vinst är inget att leka med. Det är säkerligen något som sitter mentalt och man har det tufft då man för dagen ska ställas mot ett topp motstånd. Man spelar ett rakt spel med mycket höjdbollar och inlägg där man är starka, framförallt ens forward, Linus Ewenborg, som gjort 7 av lagets 11 mål. Det tenderar dock att bli väldigt ensidigt och tillsammans med en ostabil backlinje straffas man hårt. Skövde är ett spelande lag och man kommer till stor del få jaga boll. Backlinjen är väldigt osäker och då man för dagen ställs mot ett i grund och botten mycket bättre lag, tvekar jag inte att gå emot. Den mentala biten spelar självklart även den in då det är motgång för tillfället!

Över till Skövde som gjort det riktigt bra och formen lyser. Fyra raka vinster följt av ett oavgjort resultat senast är mycket väl godkänt och man är i medgång. Man har en stark offensiv vilket man också kan se då man nätat flest gånger i serien (25) och det lär skapas en mängd chanser mot ett Skoftebyn som tar väldigt mycket risker. Självförtroende och hemmaplan lär skapa ett massivt tryck på motståndarna och jag ser inget annat än att man plockar hem detta!

Så vad blir mitt lir? Skövde är storfavoriter och jag får i stället ta mig till handikappslinorna som ser bra ut. -1,5 ger ett odds på 1,85 vilket är acceptabelt och jag höjer insatsen till strax över medel!