Efter sex spelade omgångar så är tre lag uppe på tolv poäng och därmed i serieledning. En av dessa lagen är Skövde som för dagen tar emot ett Karlstad som ligger precis bakom på elva poäng och jagar. En riktig toppmatch som kommer hålla god kvalité och där jag trots hemmaplan endast ser en vinnare och det är Karlstad. Ett lag som överglänser alla andra i denna serie och i mina ögon ska man tillhöra division 1 nästa år. Häng med!

  • Match: Skövde AIK – Karlstad BK
  • Spel: Karlstad BK rak vinst
  • Odds: 2,20 @ nordicbet
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 16.00

Börjar vi med Skövde så är man ett konstigt gäng som faktiskt älskar att spela på borta mark. På bortaplan har man slagit Gauthiod med hela 0-7 och Kumla med 0-6, vilket är extremt stora siffror. På hemmaplan har man endast ett facit på 1-0-2 vilket är svagt och jag vet inte riktigt vad det kan bero på. Man svänger i sina prestationer och näst senast man spelade på hemmaplan åkte man på en 2-4 förlust mot Grebbestad. Det är dock inget snack om att man är en svår nöt att knäcka, men när Karlstad kommer på besök, lär lungorna få jobba rejält då man möter ett riktigt bra spelande lag. Faktum är att man är sämre på hemmaplan och då man idag möter seriens bästa lag, åtminstone enligt mig, ser jag inget annat än förlust!

Över till Karlstad som jag har betydligt mycket mer koll på då det är min hemmastad. Ens spelidé är klar och det är att man ska rulla boll så mycket det bara går. Man har spelare som Gazmend på mitten, förflutet i Norrköping och en vindsnabb ytter i form av Desmond, som allt som oftast gör en stor skillnad på planen. Det fick vi bland annat se senast då man gjorde en balja var. Utöver dessa finns det även där kvalité. Man kommer till detta mötet med ett gott självförtroende då man har tre raka segrar i bagaget och av det jag sett så är man seriefavoriter. Det skulle förvåna mig om man inte tog hem denna serie i år. Förra året var man otroligt nära, men Trollhättan satte stopp. Skövde är inget enkelt motstånd men ska man vara med uppe i toppen så ska man ha goda möjligheter idag. Spik!

Jag tror på Karlstad idag som kommer med absolut toppform och med ett gott självförtroende. I grund och botten är man det vassaste laget i serien och då oddset är gott, väljer jag att gå rakt ut och spika. Insatsen får ligga på strax över medel!