Helgens kvalmatcher är färdigspelade där vi siktar in oss på en ganska bred meny med många vänskapslandskamper där en av de allra hetaste tillställningarna går att hitta på de brittiska öarna, närmare bestämt på Glasgow där två rivaler ska drabba samman. Skottland och England ska göra upp, om än inte om några poäng, så alltjämt viss prestige. Svårt att inte bli intresserad av det disciplinära där jag både vill tro och hoppas på några tuffa dueller.

  • Match: Skottland – England
  • Spel: Över 3 kort (asian)
  • Odds: 1,85 @ Bet365
  • Units: 3,5/10
  • Spelstopp: 21.00 18/11

Skottland är inblandat i en jämn och tät grupp med endast en bom (över 4 kvalmatcher) i protokollet där förlusten kom till i bortamötet med de regerande världsmästarna Tyskland med uddamålet. Man fick även med sig en poäng från Polen medan man har vunnit hemmamatcherna, vilket får ses som en fullt godkänd inledning. En viktig fullpoängare inkasserades i helgen när Irland besegrades med 1-0 i en match som i första hand präglades av väldigt mycket kamp.

England har inlett EM-kvalet desto starkare i en betydligt behagligare grupp där man har gått rent i de 4 inledande matcherna. Man har endast släppt in ett, och det var ett självmål dessutom, där man ser någorlunda tryggt ut för dagen. Något trög inledning senast i mötet med Slovenien där man vände ett underläge till en 3-1 seger där anfallsparet med Wayne Rooney och framförallt Danny Welbeck var framstående.

Skottland kommer till spel utan anfallaren Steven Fletcher som är otillgänglig pga skada, vilket får ses som det mest noterbara avbräcket. I övrigt har man aviserat att man inte ska stå för alltför många förändringar att jämföra med den senaste elvan. England däremot kommer troligtvis testa ett nytt ytterbackspar, där Leighton Baines saknas sedan tidigare, där man troligtvis kommer spela med Shaw/Chambers. Fraser Forster förväntas gå in i mål medan Saido Berahino kan få chansen på topp.

imagesengland

Det här kan bli tufft, träningslandskamp till trots, med en hel del prestige på spel och en berömd rivalitet mellan de båda grannländerna där jag misstänker att skottarna kommer sälja sig väldigt dyrt hemma i Glasgow. Roy Hodgson, den engelske förbundskaptenen, menar på att han inte förväntar sig en fysisk tillställning över normal nivå medan den skotske förbundskaptenen, Gordon Strachan, hävdar att samtliga i hans trupp är desperata på att vara involverade på något sätt och redo för en ny kamp. Trots att man kommer från ett mindre krig mot ytterligare en rival i en tävlingsmatch så borde man nog, med hjälp av atmosfären, kunna ladda någorlunda på nytt mot en ännu större fiende. Lagen möttes även i en träningsmatch i fjol, den gången på Wembley, där matchen stannade på 4 gula kort.

Kvällens batalj kommer ledas av ett svenskt domarteam med en högt rankad Jonas Eriksson i spetsen. Under hösten har han basat över 4 matcher internationellt (Champions League samt EM-kval) och delat ut 4, 1, 4 och åter 4 kort. Under fjolåret, från hösten framtill sommarens VM-slutspel (alltjämt internationellt), delade han ut minst 3 kort (vilket innebär insatsen åter) i 11 av 12 tävlingsmatcher. I och med att det alltjämt är en vänskapsmatch på pappret, vilket förklarar den något låga linan, så väljer jag att vrida ner insatsen något till strax under medel.


Över 3 kort (antal kort – asian) spelas, vilket innebär att vi behöver 4 kort i matchen för vinst. Hela insatsen tillbaka om det landar på exakt 3 kort. Hos Bet365 räknas ett rött kort som två stycken till antalet.

/Puyol