Vi tar oss till Nysätra IP’s konstgräs för en match i Division 3 Nordvästra Götaland mellan serieledarna Skoftebyns IF och formstarka Ahlafors IF. Hemmalaget är blivit väldigt stora favoriter och jag ser därmed värde i bortalaget här.

  • Match: Skoftebyns IF – Ahlafors IF
  • Spel: X2
  • Odds: 2,95 @ NordicBet
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 14:00

Skoftebyns IF var tillsammans med IFK Åmål stora favoriter att vinna serien. Med 7 omgångar kvar står det dock klart att Skoftebyn är bra mycket bättre än Åmål, och man leder serien med 3 poäng före Vänersborgs IF. 10/2/3 och mållskillnaden 36:19 (+17) gör att man har bra chans på uppflyttning, och allt annat än förstaplatsen är en besvikelse för Skoftebyn. På Nysätra IP är man som bäst, där har man 6/0/1 vilket till stor del beror på att det är plastgräs. Man kan rulla boll precis som man vill på hemmaplan, och det är inget snack om att man är favoriter här. Nu möter man ett Ahlafors som startade serien bedrövligt med 4 raka förluster. Men sedan dess har man 5/5/1 vilket betyder att man är ett riktigt stabilt lag. Skoftebyn får det tufft här, och det blir ingen promenadseger för Skoftebyn som oddsen antyder att det kommer bli. Saknas för Skoftebyn gör viktiga mittbacken/kaptenen David Bryngelsson vilket är ett hyfsat tungt avbräck.

SkoftebynsIFAhlafors

 

Ahlafors IF har en trupp som kan slåss om uppflyttning, men pga en dålig start på säsongen så får man nog nöja sig med att säkra kontraktet för div 3-spel nästa säsong. Nyförvärvet Tobias Bratt från Örgryte IS har visat sig vara väldigt viktig för Ahlafors uppspel och är således vital för både offensiven och defensiven. Man har endast 1 förlust på de 11 senaste matcherna vilket är väldigt fina siffror, och främst är det försvarsspelet som ger poäng åt Ahlafors. Anfallsspelet finns det mycket att jobba på, lite mer kreativitet och lite mer fart kanske. Men defensiven är riktigt bra och är det är pga den man tar den stora delen av sina poäng. På bortaplan spelar man väldigt ofta oavgjort, och det är för att man backar hem och försöker ”ligga rätt” och kontra. Idag passar detta väldigt bra då man möter ett lag som gärna håller i bollen, då blir det naturligt att falla tillbaka och satsa på snabba omställningar. Ahlafors är bättre än vad bolagen tror, här får vi fint värde på bortalaget!


Skoftebyns IF är bättre, men Ahlafors är inte jättelångt ifrån. Framförallt är Ahlafors ett av seriens bästa lag defensivt och får man det och stämma idag så kommer man gå härifrån med poäng. Ahlafors eller oavgjort till 2,95 är bra. Spelbart ner till 2,80.