Utöver vårt svenska hopp Malmö och deras kvalmatch mot Celtic, spelas även andra matcher och jag hittar ett roligt spel i ett möte mellan albanska Skenderbeu Korce och kroatiska Dinamo Zagreb. Korce som hittills skrällat rejält, har lyckats ta sig vidare till den sista kvalomgången genom hårt jobb medan Dinamo på pappret mött tuffare motstånd och krigat sig igenom. Då Korce inte är så rutinerade i dessa sammanhang, måste jag ge det kroatiska hoppet en bättre chans till avancemang. Jag väljer dock att inte gå ut med några 1-x-2 markörer utan förlitar mig på överspelslinorna som erbjuder bättre odds. Häng med!

  • Match: Skenderbeu – Dinamo Zagreb
  • Spel: Över 2,5 mål
  • Odds: 2,20 @ bet365
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 20.45

UEFA Champions League logotyp

Korce från Albanien har gjort en fantastiskt resa och är på väg att skapa historia. Man slog först ut Crusaders FC efter en stark 4-1 vinst hemma och sedan 3-2 förlust borta vilket räckte. I den senaste omgången kunde man även avfärda Milsami med totala 4-0 och att man har fullt självförtroende är det inget snack om. Dessa motstånd har dock varit betydligt mildare än det man möter idag, och för att man ska ha någon chans måste man höja sig ännu ett snäpp. Jag tycker dock att målproduktionen varit så pass bra så att man kan utmana på hemmaplan. Elva mål på fyra matcher i kvalet är imponerande, och jag väljer där av att spela överspel i denna match.

Kroatiska Dinamo Zagreb lyckades ta sig hela vägen till gruppspel för ett par år sedan. Nu är man ännu en gång i en position till att ta sig vidare och det mot kanske det lättaste motståndet man kunnat få bland alla lag i denna omgång. Ser vi till de tidigare resultatet så har man likt Korce producerat framåt men å andra sidan släppt till mycket bakåt. 1-1 hemma mot Molde skulle bli 3-3 på bortaplan och bortamålsregeln fick avgöra. Värt att nämna är dock att man hade 1-3 redan i halvtid där och jag tror man fick lite för mycket övermod. Vanligtvis så ska man slå Korce alla dagar i veckan men då det är mycket på spel samt otroligt mycket hjärta från det albanska laget väljer jag att förlita mig på överspelen.

Så vad blir mitt lir? Jag tror helt enkelt på en hel del mål och över 2,5 ger ett fint odds på hela 2,20. Den linan liras med en insats på strax över medel!