1-1 i matcher och av finalspelets två inledande möten har bortalaget gått segrande ur båda fighterna. Sist vann Skellefteå relativt komfortabelt borta mot Växjö. Mycket tack vare slarv från hemmalaget men samtidigt en storspelande Markus Svensson. Kan Skellefteå ta tillvara på hemmaplansfördelen nu eller blir det ännu en bortaseger?

  • MatchSkellefteå – Växjö
  • Liga: SHL
  • Speltips: Oavgjort (inget spel vid hemmavinsst)
  • Odds: 1,70 @ Betway
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 16/4, 18:30

Lemat

skelleftea_200                           V.S                   vaxsjo_200          

 

Skellefteå lyckades vinna direkt i match två och utjämnade därmed finalserien. Segern grundlades tidigt under den första perioden då bortalaget redan tog ledningen efter drygt tre minuter spelade. En ledning som stod sig perioden ut och Skellefteå såg oerhört starka ut.
I period två kom 2-0 efter nästan elva minuter spelade. Ett mål som kom strax efter att bortalaget klarat av ett numerärt underläge. (psykologiskt) Även 3-0 för Skellefteå kom under andra perioden och det var ett alldeles för billigt mål. R. Schremp skickar in en puck från sarghörnet mellan benskydden på C. Nihlstorp. En puck han ska stoppa undra gånger av hundra.
Målet blev lite av spiken i kistan och det blev ingen riktig forcering från Växjö’s sida under slutperioden. Laget drog istället på sig onödiga utvisningar och Skellefteå kunde spela av matchen och hålla undan.

Summeringen från lagens två första möten är att det är jämnt, tight och målsnålt. Trots att båda lagen har massivs av skickliga målgörare är det defensiven och målvaktsspelet som sätter prägeln på den här matchserien. I match två var den stora skillnaden Markus Svensson. Han var en vägg och stod för flera kvalificerade räddningar och såg till att sitt Skellefteå aldrig behövde bli nervösa. Sen såg Växjö tagna ut av stundens allvar och slarvade alldeles för mycket och det kostar mot ett såpass skickligt lag som Skellefteå.

Lagen möttes fem gånger under grundserien.
Då vann hemmalaget samtliga möten. Men nu har det spelats två matcher i finalen och då har samtliga möten vunnits av bortalaget.
Men det skall sägas att det är jämna fighter mellan dessa två lag och fyra av sju matcher har slutat med en uddamålsseger åt något håll.

14.04.15SHLVäxjöSkellefteå0 : 3
12.04.15SHLSkellefteåVäxjö1 : 2
03.03.15SHLSkellefteåVäxjö2 : 1
(1 : 1)
30.01.15SHLVäxjöSkellefteå3 : 1
29.11.14SHLSkellefteåVäxjö2 : 0
13.11.14SHLVäxjöSkellefteå2 : 1
15.10.14SHLSkellefteåVäxjö2 : 1

Kvitterat i matcher och tillbaka på samma utgångsläge som på förhand.
Efter att Växjö ”skrällde” till och tog en bortaseger höjde samtliga så kallade ”experter” Växjö till skyarna och menade att nu kommer smålänningarna att vinna SM-guld.
Det pratas om att Skellefteå är mätta efter två raka SM-guld och att laget spelar sin femte raka final. Men vad jag kan tyda så finns det absolut inga tendenser på någon mätthet i truppen. Laget har ju trots allt fjorton nya spelare jämfört med ifjol.
Matcherna mellan lagen är jämna och täta. Det är dom små marginalerna som kommer avgöra om vart guldet hamnar och det gäller för Växjö att hitta tillbaka till sin fina bortamatch laget gjorde i det senaste besöket i Skellefteå Kraft Arena. Nu är ju fördelen tillbaka till Skellefteå och nu förväntar sig alla att guldet ska till Västerbotten.
Växjö kommer strida tappert. Laget är rutinerat och har massor utav spetsspelare som vill ta klubbens första SM-guld.
Skellefteå kliver in som skyhöga favoriter till den här matchen, men kan Växjö visa upp det spel laget kan spela så tror jag vi får se finalspelets första kryssmatch.
Mitt spel blir därmed oavgjort, med insats tillbaka vid hemmaseger till 1,70 hos Betway