Här tar jag klar ställning. Det ena laget har 7 raka förluster och det mesta talar för att den åttonde kommer här!


Skellefteå – Södertälje
Mitt tips: Handicap (0-1) 1
Odds: 1.85 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

På hemmaplan trivs Skellefteå utmärkt där man har 10 segrar och bara 4 förluster den här säsongen. Man kryssade hemma senast mot AIK och före det blev det förlust mot Modo så räkna med stor revanschlusta hos Skellefteå ikväll. Motståndarna Södertälje är seriens sämsta bortalag och man är helt under isen när det gäller spelet på bortaplan. Man är nu uppe i 7 RAKA FÖRLUSTER på bortaplan och samtliga är efter full tid. För mig är det omöjligt att laget ska vända den negativa trenden här ikväll mot ett av seriens absolut starkaste hemmalag. Södertälje har inte visat någon som helst tendens till bättring i sitt spel även om man ”klarade” oavgjort mot ett svagt Frölunda senast.

Skellefteå har vunnit den här säsongens båda möten med Södertälje och man är uppe i 4 raka segrar mot Södertälje om man räknar in förra säsongen också. Ser man bara till matcherna på Skellefteås hemmaplan genom åren så är Skellefteå uppe i 6 raka hemmasegrar mot Södertälje!

I Skellefteå saknades senast Yared Hagos, Ivan Majesky, Johan Forsberg och Mattias Lindström och det är i nuläget oklart om någon av dem kommer till spel ikväll.
Södertälje saknar Martin Chabada och Markus Seikola här.

Jag kan inte se hur Södertälje som har en usel offensiv och en svajig defensiv ska klara av att ta poäng av ett revanschsuget topplag. Att Skellefteå dessutom är ett av seriens starkaste hemmalag gör det här spelet ännu säkrare eftersom Södertälje har 7 raka förluster på bortaplan. Skellefteå bör vinna den här matchen utan några som helst bekymmer.