Tre matcher ska spelas i SHL under onsdagen för att fullborda den fyrtioandra omgången. En match är där serieledande Skellefteå tar emot Örebro. Ett Örebro som bröt sin tre matchers långa förlustrad i den förra omgången. Lagens möte den här säsongen har varit jämna och tajta, där två matcher har gått till övertid och straffläggning. Kan Örebro störa Skellefteå eller är hemmalaget för starka?

  • Match: Skellefteå – Örebro
  • Serie: SHL
  • Speltips: +1,5 mål Örebro
  • Odds: 1,85 @ Ladbrokes
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 28/1, 19:00

Skellefteå kommer till spel med två raka segrar i bagaget. Detta efter att ha besegrat Djurgården med 5-1 på bortaplan. En jämn första period och ställningen var 1-1. Matchen fortsatte vara relativt jämn men Skellefteå var effektiva och tog tillvara på lägena som dök upp. Grädden på moset för Skellefteå var att P. Lindholm gjorde ett hattrick.

Segern innebar att Skellefteå leder SHL i överlägsen stil. Laget har efter fyrtioen spelade matcher åttiosex poäng och leder tabellen med hela sexton poäng före tvåan HV71. Som dessutom har en match mer spelad.
Skellefteå har i övrigt en bra form med tolv poäng på sina fem senaste matcher. Det gör Skellefteå till SHL’s formstarkaste lag.

Hemma i Skellefteå Kraft Arena har Skellefteå i stort sett tagit fullpott. Det har spelats tjugo matcher i arenan och Skellefteå har gått segrande ur femton av dessa matcher. Med totalt fyrtiosju tagna poäng på hemmaplan är Skellefteå seriens bästa hemmalag.
Skellefteå vann sin senaste hemmamatch mot Leksand med 4-0. Det var Skellefteå’s tredje seger på sina fem senaste hemmamatcher.

Skellefteå kommer till spel utan:
Anton Lindholm (tveksam till spel)
Nick Sörensen
Fredrik Lindgren

skelleftea_200V.S orebro_200

Örebro lyckades bryta sin förlustrad när laget vände underläge mot Linköping i sin senaste match. Efter underläge 0-1 inför den tredje perioden vände Örebro på steken med tre raka mål. Linköping lyckades reducera med mindre än minuten kvar men Örebro tog en välbehövlig seger.

Med två segrar på lagets fem senaste matcher är Örebro seriens åttonde formstarkaste lag med sex poäng. Örebro har efter fyrtioen spelade matcher tagit sextiofyra poäng och ligger på en sjätte plats. Det är ofantligt jämnt i tabellen och Örebro har bara tre poäng upp till femman Växjö, men det är bara ett ner till sjuan Färjestad.

Örebro på bortaplan har varit en godkänd del hittills av säsongen. Laget har spelat tjugo bortamatcher och har på dessa bortamatcher tagit poäng i tolv stycken, varav åtta har resulterat i en seger på ett eller annat sätt.
Örebro har spelat ihop totala tjugosex poäng på bortaplan och är seriens sjätte bästa bortalag.
Örebro föll i sin senaste bortamatch mot HV71 med 5-4. Det var lagets tredje förlust på dom fem senaste bortamatcherna. Noterbart är att Örebro har förlorat med uddamålet i endast i tre av sina tjugo bortamatcher.

Örebro kommer till spel utan, enligt skadekollen.com:
Bobbo Petersson
Henrik Löwdahl
Henrik Lundberg

Säsongens fjärde möte av fem.
Dom tre tidigare mötena har alla varit jämna, tajta och dramatik. Två matcher har slutat med oavgjort efter fulltid och en match slutade med en uddamålsseger.

26.12.14SHLÖrebroSkellefteå3 : 2
(2 : 2)
18.11.14SHLSkellefteåÖrebro2 : 1
09.10.14SHLÖrebroSkellefteå5 : 4
(4 : 4)

Örebro har en strukturerad spelstil som brukar störa Skellefteå, lyckas laget igen?
Skellefteå har haft problem mot Örebro ända sen laget tog steget upp till SHL. På lagens fem senaste möten har bara Skellefteå mäktat med att vinna med mer än ett mål i en match. Notera att tre av dessa matcher har slutat oavgjort efter fulltid.
Så har även den här säsongen varit då Örebro lyckats bra mot Skellefteå. Två segrar och en uddamålsförlust måste hela klart ses som godkänt.
Med ett Örebro som vände starkt senaste mot Linköping och fick ett skönt slut på förlustsviten. Örebro har även imponerat på bortaplan och har på sina tjugo bortamatcher bara förlorat med mer än ett mål i tre av sina åtta förlustmatcher. Örebro har lyckats tagit poäng i tolva av dessa matcher och med lagets spelstil kommer det bli fler poäng på bortaplan.
Ett Örebro som vet hur man tar poäng mot Skellefteå och att då möta ett Skellefteå som har haft tacksamma uppgifter den senaste tiden ger laget goda förutsättningar.
Örebro kommer slita tills slutsignalen ljuder och det är ingen skräll om respektlösa Örebro plockar poäng.
Jag säkrar däremot något och spelar Örebro +1,5 mål till 1,85 hos Ladbrokes.