SM-kvartsfinal 3 idag när Skellefteå och MoDo återigen drabbar samman. Skellefteå har tagit ett järngrepp om den här matchserien och har 2-0 i matcher efter en stabil 4-0 vinst senast. Ska Modo lyckas komma tillbaka här eller blir det matchboll för Skellefteå? Läs mer!

  • Match: Skellefteå – MoDo
  • Spel: Skellefteå
  • Odds: 1.65 @ expekt
  • Units: 7/10
  • Spelstopp: 19:00

Skellefteå har sett grymt starka ut denna säsong och slutade på en andraplats i grundserien efter Luleå. Man har också skapat sig ett riktigt bra läge att knipa en semifinalplats efter två raka vinster mot MoDo. I första matchen blev det onödigt jämnt då man var det klart bättre laget matchen igenom, 3-2 slutade den matchen. Nu senast tror jag man knäckte MoDo i den här serien då man vann på bortais med hela 4-0, mycket tack vare ett utmärkt försvarsspel som gjorde att Joacim Eriksson dessutom kunde hålla nollan. Framåt har George Holloway varit slutspelets utropstecken hittills med 3+1 på dessa två matcher, fortsätter han producera i den takten blir Skellefteå svårstoppade framöver.

Till kvällens match ställer man upp med samma lag som senast, dock finns ett litet frågetecken för Jimmie Ericsson.

MoDo tog sig med nöd och näppe till detta slutspel och har väl inte så mycket att hämta här då Skellefteå känns som ett bra mycket stabilare lag. På forwardssidan kan man matcha det här motståndet i sina bästa dagar, men på försvarssidan ser det tyvärr riktigt tunt ut. När nu man dessutom varit bleka framåt dessa två matcher med endast två gjorda mål så finns det inte mycket hopp för MoDo. Man har haft det svårt att ta sig in på kassen och varit lite för bekväma för att kunna grisa in ett par puckar, något som krävs mot ett försvarsstarkt Skellefteå.

Man ställer upp med ett identiskt lag som i kvartsfinal 2 och har inga nya skador.


Skellefteå är grymt bra defensivt och har inte släppt till många farliga chanser mot Modo hittills. Man har ett bra driv i laget och alla förstår verkligen vikten av att backchecka hårt i varje byte. Man kommer bli svårstoppade ikväll och jag tror man fixar en semifinal via 4-0 i matcher mot MoDo. Expekt erbjuder 1.65 för en hemmavinst och det känns som ett bra odds!

/e@sy