Skellefteå säkrade seriesegern för tredje året i rad när laget vann i den förra omgången. Linköping är glödheta och kommer till spel med fem raka segrar och har ett rejält häng på topp två placeringen. Mellan klubbarna har det blivit massor utav möten tack vare Champions Hockey League och grundserien sammanhang. Lagens sjunde möte under säsongen och vilka är starkast ikväll?

  • Match: Skellefteå – Linköping
  • Speltips: X2 
  • Odds: 1.92 @ Nordicbet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 27/2, 19.00

Skellefteå hamnade i ett snabbt 0-2 underläge mot bottenlaget Leksand på bortaplan i den förra omgången. Men Skellefteå är Skellefteå och laget åt sig ikapp underläget och kunde sen vinna enkelt med 6-2 och ta sin andra raka seger.
Segern var Skellefteå’s tredje på lagets fem senaste matcher och på dessa matcher har det blivit en poängskörd på tio poäng. Det gör Skellefteå till SHL’s femte formstarkaste lag.
Dom tre poängen senast såg till att västerbottningarna säkrade seriesegern för tredje säsongen på raken och står nu på ointagliga hundratre poäng när det återstår fyra omgångar.

I Skellefteå Kraft Arena har Skellefteå varit överlägsna. Laget har endast tappat poäng i fem av tjugosex hemmamatcher och har tagit tjugoen segrar, varav tre efter övertid/straffar och ynka fem förluster. Laget har spelat ihop sextio poäng på hemmaplan och är SHL’s bästa hemmalag.
Skellefteå besegrade Djurgården med 5-2 i sin senaste hemmamatch och tog därmed sin sjätte hemmaseger på lagets sju senaste hemmamatcher.

Skellefteå kommer till spel utan:
Markus Svensson (osäker)
Martin Lundberg (osäker)
Pontus Petterström (osäker)
Erik Forssell
Tim Heed

skelleftea_200V.S linkoping_200

Linköping har hittat storformen och kunde i förra omgången överträffa formstarka Växjö och vinna med 2-0 på hemmaplan och inkassera sin femte raka trepoängare.
Femton poäng på dom fem senaste matcherna gör Linköping till seriens formstarkaste lag.
Det imponerande spelet har gett Linköping chansen att kunna nå den andra placeringen i tabellen. Laget ligger för tillfället på en fjärde plats med åttiosju poäng när det återstår fyra omgångar. Upp till tabelltvåan skiljer det fem poäng, Frölunda däremot har en match mer spelad.

Linköping har gjort det bra på bortais under säsongen. Laget har lyckats tagit poäng i sexton av tjugofem bortamatcher. Det via en statistik på elva segrar, varav fyra efter övertid/straffar och fjorton förluster, varav fem efter övertid/straffar.
I Linköping’s förra bortamatch besegrades HV71 med 4-2. Det var lagets andra raka bortaseger och den tredje på dom fem senaste bortamatcherna.

Linköping kommer till spel utan:
Gustav Forsling

Säsongens sjunde möte!
Lagen har två möten i Champions Hockey League och fyra under grundserien.
Det gemensamma är att lagen har vunnit tre matcher vardera.

10.01.15SHLLinköpingSkellefteå1 : 4
30.12.14SHLSkellefteåLinköping1 : 2
09.12.14CHLSkellefteåLinköping4 : 4
(3 : 4)
02.12.14CHLLinköpingSkellefteå1 : 2
15.11.14SHLLinköpingSkellefteå3 : 1
18.09.14SHLSkellefteåLinköping4 : 1

Noterbart är att bortalaget har vunnit dom fyra senaste matcherna.
Lagens fem senaste möten i Skellefteå Kraft Arena har resulterat i tre segrar för Skellefteå och två för Linköping.

Kan ett formtoppat Linköping störa Skellefteå?
Ett Skellefteå som tränar inför det stundande slutspelet och har tunga avbräck till kvällens match. Det bör gynna Linköping som har en formidabel form med fem raka segrar och goda möjligheter att kriga till sig andra platsen. Men då kommer det behövas poäng från kvällens match. Det bör inte vara omöjligt när vi kikar på vad som talar för det.
Linköping har nästan ett fullt lag och sina nordamerikaner öser in poäng och powerplay-spelet är livsfarligt. Inte blir det sämre när Linköping har vunnit tre matcher mot Skellefteå av sex möten och två av dessa segrar har kommit på just bortaplan.
Med ett Linköping som har betydligt mer att spela om än Skellefteå som försöker sätta sitt spel inför slutspelet gynnar ett hungrigt bortaplan.
Därav tror jag Linköping krigar till sig minst en pinne i kvällens match och spelar X2 till för höga 1,92 hos Nordicbet.