Semifinal tre och Skellefteå är på väg att skaffa sig ett jättegrepp i matchserien. Laget vann senast och har nu två raka segrar och ny hemmamatch att vänta. Inte nog med att uppförsbacken redan är enorm för Linköping så trivs inte laget på bortaplan mot Skellefteå. Endast en seger på dom tio senaste mötena. Finns det något som talar för att det ska vända i match tre?

  • Match: Skellefteå – Linköping
  • Liga: SHL
  • Speltips: Linköping över 1,5 mål
  • Odds: 1,72 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units
  • Spelstopp: 1/4, 18:30

skelleftea_200V.S linkoping_200

30.03.15SHLLinköpingSkellefteå2 : 7
28.03.15SHLSkellefteåLinköping5 : 2

2-0 i matcher för Skellefteå och en målskillnad på 12-4. Ja, hittills har den här matchserien blivit allt annat än jämn som dom flesta trodde på förhand.
Linköping har gjort en bra period av sex spelade. Det var i den första perioden i den första matchen. Men trots det har laget vikit ner sig och har inte bjudit upp till kamp. Det skall sägas att det är inte Skellefteå som har varit totalt överlägsna utan det är Linköping som inte alls är att känna igen.

Semifinal nummer två avgjordes i stort sett efter tolv minuter. Då hade Skellefteå införskaffat sig en 3-0 ledning utan att ens behöva anstränga sig nämnvärt. Linköpings försvars och målvaktsspel inledde bedrövligt.
Hemmalaget Linköping fick en psykologisk viktig reducering med åtta sekunder kvar av perioden, men med ett slarvigt försvarsspel small det 1-4 direkt i den andra perioden. Matchen avgjordes 11.59 in i andra perioden då ställningen var 6-1 för Skellefteå.
Matchen slutade till slut 7-2 för bortalaget och för Linköping kommer följande match vara oerhört viktig.

Summering av dom två inledande matcherna är att Skellefteå har skärpt sitt spel jämfört med kvartsfinalserien, men har ännu inte riktigt satts på prov. Medan Linköping har gått åt helt fel håll jämfört med hur laget agerade och spelade under kvartsfinalserien mot HV71. Linköping måste upp en hel massa nivåer för att kunna vända på det här.

Lagens tionde möte för den här säsongen.
Linköping har tre segrar medan Skellefteå har hela sex. Då räknar jag med mötena i Champions Hockey League där lagen vann en match vardera efter ordinarie tid. Noterbart är att Linköping har gjort minst två mål i fem av dessa nio möten.

En match som kommer kunna avgöra om Skellefteå får spela ännu en final.
För blir det en hemmaseger så kommer Skellefteå att spela SM final för femte säsongen på raken. Linköping har inte mycket att ta med sig inför match tre och det kanske är bra på något sätt.
Laget har inte satt Skellefteå på alltför svåra test och trots det har Linköping gjort två mål på motståndarna. Linköping har ett starkt och offensivt lag och det har visats i slutspelet. Det har blivit minst två mål i samtliga åtta slutspelsmatcher den här säsongen.
Det som kan tala för Linköping i den här matchen är att Skellefteå har haft det alldeles för lätt under matchserien och det kanske har krupit i någon sorts underskattning och nonchalans.
Detta är matchen Linköping måste ladda på framåt och försöka hålla tätt bakåt. Linköping kommer inte kunna försvara sig matchen igenom och hoppas på att vinna matchen med låga siffror. Om Linköping ska vinna måste det göras minst två tre mål under ordinarie tid.
Mitt spel blir Linköping över 1,5 mål till 1,72 hos Unibet.