Returmötet i Champions Hockey League är här. Svensklaget Skellefteå möter Slovakiska Kosice på hemmaplan. Hemmalaget ligger under med 0-1 i målskillnad och det är bara seger som gäller för laget ikväll. Kommer Skellefteå’s svajiga försvarsspel ordna till sig när målfarliga Kosice kommer på besök?

  • MatchSkellefteå – Kosice
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Båda lagen gör minst två mål
  • Odds: 2,55 @ Unibet
  • Insats 1,5/5 units
  • Spelstopp: 6/10, 17:30

I match ett av två spelades i Slovakien och i arenan US Steel Kosice. En match som Skellefteå skulle avgå med segern såg det ut som. Bortalaget tog ledningen redan i period ett efter drygt tio minuter. Bara ett par minuter in i period två kom så även 2-0 och det såg tämligen bra ut. Dock kom reduceringen någon minut senare, och inte blev det bättre när hemmalaget satte 2-2 i mitten av den tredje perioden. Skellefteå kom dock igen och återtog ledningen med bara sex minuter kvar av matchen. Då två minuter senare hände det som ingen trodde skulle hända. Kosice kvitterar och bara minuten senare kom även 4-3 och skrällen var ett faktum.

Ett Skellefteå som lekte hem grupp D med nästan full pott efter dom fyra gruppspelsmatcherna. Laget hamnade på elva poäng av tolv möjliga och detta efter att ha tappat poäng i tredje omgången mot jumbon Nitra, då det bara blev en straffseger med 3-2. Mer att ta med sig från gruppspelet var att Skellefteå öste in mål. Laget gjorde hela sexton stycken på fyra matcher och snittade hela fyra mål framåt per match. Försvarsspelet var starkt och släppte bara in sex kassar.

Men efter gruppspelet har försvarsspelet darrat betänkligt för västerbottningarna. Skellefteå är inne i en mycket dålig trend i den inhemska ligan, SHL. Och kommer till spel med två raka förluster och med tio insläppta mål på dessa matcher. Sist föll laget mot Frölunda med hela 6-2 och det var ett tag sedan Skellefteå fick hämta ut så många puckar ur egen målbur.

Till kvällens match är M. Ritola tillgänglig för spel. I övrigt hemlighåller Skellefteå sin trupp till senare.

skelleftea_200 V.S Kosice

Kosice gick sisådär i gruppspelet i grupp H. Laget hade ofantliga problem med målskyttet och mäktade bara med sju mål framåt på fyra matcher. Det räckte däremot för avancemang, då lagets två segrar i gruppspelet kom mot gruppjumbon Klagenfurt. 3-2 seger på bortaplan och en 2-1 seger efter straffar. Det ledde till en andra plats i gruppen med sju poäng bakom gruppvinnaren RB Munchen.

Offensiven har däremot börjat tugga igång på slutet i den inhemska ligan. Det har blivit elva mål på Kosice’s fyra senaste matcher och laget har gått segrande ur två av dessa fyra och tagit poäng i samtliga matcher. I övrigt har det gått tungt i ligan och Kosice befinner sig först på en nionde plats i serien med hela tretton poäng upp till serieledarna efter bara nio omgångar. Defensivt är det lite sisådär. Kosice har släppt in tjugoen mål på dessa nio matcher och det ger ett snitt på 2,33 insläppta mål per match.

Kosice har framförallt två spelare som leder laget. Det är M. Straba. ”Den 40-årige slovaken har spelat 122 KHL-matcher, har både landslags- såväl som NHL-rutin och har även gjort två sejourer i SHL då han representerat Rögle”
J. Bicek ”poängbäste Košicespelaren är denna 36-åring med Košice som moderklubb. Hans sex poäng (5+1) gör honom till CHL:s tionde bäste poängplockare så här långt.”

Har Kosice någon som helst chans att klara ett avancemang?
Jag är till det väldigt skeptiskt. Det på grund av att Skellefteå är inne i en tung period. Laget spelar större delar av matcherna slarvigt och nonchalant. Försvarsspelet är under isen och med tio insläppta mål på dom två senaste matcherna talar sitt tydliga språk. Skellefteå har nu även pressen på sig att vinna kvällens match, och var redan i match ett skyhöga favoriter till en klar seger. Nu blev inte fallet så, utan laget måste jobba i uppförsbacke och det kan Kosice komma kunna utnyttja. Bortalaget har börjat hittat formen sen segern i sextondelen mot Skellefteå och offensiven har tuggat igång ordentligt.
Kosice kommer kliva in respektlöst i matchen och vet att förlorar laget är det inget att skämmas över. Jag tror mycket väl det kan komma bli en överkörning från hemmalaget men att laget ska briljera i defensiven är jag tveksam till.
Därav tycker jag oddset på att båda lagen ska göra minst två mål är alldeles för högt och väljer att testa det till 2,55 hos Unibet.