Toppmöte att vänta i den Svenska Hockeyligan. Serieledarna Frölunda gästar Skellefteå i Skellefteå Kraft Arena. Det skiljer bara ett poäng mellan lagen och det är två formstarka lag som möts. Skellefteå har tre raka segrar medan Frölunda har två raka. Vilket lag förlänger segersviten efter ikväll?

  • MatchSkellefteå – Frölunda
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Frölunda
  • Odds: 2,30 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 28/12, 19:00

Skellefteå besegrade Djurgården med 5-2 efter att ha vänt 0-2 underläget till seger. Segern betydde lagets tredje raka och nu är topplaget på jakt efter serieledningen.
Skellefteå ligger på en andra plats med sextiofyra poäng efter tjugoåtta omgångar och har bara ett poäng upp till motståndet och serieledande Frölunda.
Skellefteå’s styrka under säsongen har varit försvars och målvaktsspelet. Med endast femtiosju insläppta mål är det minst av samtliga lag i ligan och Skellefteå snittar bara 2,03 insläppta mål per match.

På hemmaplan är Skellefteå ruggigt starka. Komiskt nog är Skellefteå även ett poäng bakom Frölunda var att vara bäst på någonting. Laget har trettiosex inspelade poäng på fjorton spelade hemmamatcher och är därmed seriens näst bästa hemmalag.
Skellefteå har varit vrålstarka på hemmaplan och har bara tappat poäng i en hemmamatch och vunnit tolv av sina fjorton spelade hemmamatcher. Anmärkningsvärt är formen då laget vunnit åtta raka hemmamatcher.

skelleftea_200 V.S frolunda_200

Frölunda vill inte vara alltför mycket sämre jämfört med kvällens motståndare. 6-3 segern över Karlskrona på bortaplan betydde lagets andra raka seger och den fjärde på dom fem senaste matcherna.
Det leder till att Frölunda har kunnat behållit serieledningen och toppar serien med sextiofem poäng efter tjugoåtta spelade matcher. Ett ynka poäng före tvåan Skellefteå.
Frölunda’s offensiv är överlägset den bäst i hela ligan och laget har gjort flest mål i ligan med sina hundratio kassar. Det ger ett imponerande snitt på 3,92 mål framåt per match.

På bortaplan har Frölunda imponerat och toppar bortatabellen med tjugoåtta poäng efter tretton bortamatcher. Av dessa tretton bortamatcher har laget avgått med segern i tio och bara förlorat tre.
Offensiven på bortaplan har varit stabil och med fyrtiosex mål på bortaplan är det flest bortamål av samtliga lag i serien.
Laget har fyra segrar på dom fem senaste bortamatcher efter segern mot Karlskrona senast.

Säsongens tredje möte.
Dom två tidigare mötena har båda spelats i Scandinavium. Det mest imponerande, men även något oväntat är att Frölunda har vunnit båda matcherna komfortabelt. Först en 6-2 seger och därefter seger med 6-3.
I Skellefteå Kraft Arena har Frölunda rejäl plusstatistik med FYRA raka bortasegrar över Skellefteå.

Blir det Frölunda som sätter stopp på Skellefteå’s mäktiga hemmafacit?
Det är inte långt ifrån omöjligt. Det på grund av att Frölunda är ofantlig bra den här säsongen. Laget toppar inte alls orättvist SHL och spelet har varit mycket imponerande. Frölunda har en offensiv utan dess like, samtidigt som laget har SHL’s bästa målvakt i form av L. Johansson.
Frölunda är det lag som har gjort flest mål av alla lag i serien och har släppt in näst minst mål.
Till det tilläggs det att Frölunda har besegrat Skellefteå två gånger om och har gjort sex mål i båda matcherna. Samtidigt som laget har FYRA raka bortasegrar över Skellefteå.
Därför måste serieledande Frölunda testas som segrare inklusive övertid och straffar till 2,30 hos Unibet