Toppmatch att vänta i SHL. Serieledande tar emot tabellfemman Frölunda. Ett Frölunda som har tappat allt spel men studsade tillbaka bra i Champions Hockey League tidigare under veckan. Då är frågan om det kan hjälpa att störa ett Skellefteå som har fyra raka segrar?

  • Match: Skellefteå – Frölunda
  • Serie: SHL
  • Speltips: X2
  • Odds: 2,04 @ Nordicbet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 16/1, 19:00

Skellefteå är åter i SHL-spel efter att ha spelat Champions Hockey League under veckan, semifinal mot Luleå. Skellefteå hamnade i ett tidigt 0-1 underläge. Vändningen kom under början av den tredje perioden och det stod 2-1 på tavlan. Det såg länge ut som att laget skulle gå mot en seger och få med sig ett ett bra utgångsläge, men Luleå kvitterade till 2-2 med dryga minuten kvar att spela.

I SHL har Skellefteå stormat fram på slutet trots att spelet inte har varit det bästa. Laget är nu uppe i fyra raka segrar och  tagit tolv poäng på dom fem senaste matcherna. Det gör Skellefteå till seriens formstarkaste lag.
I tabellen så har Skellefteå en rejäl lucka ner till tvåan HV71. Skellefteå har efter trettiosju spelade omgångar tagit sjuttiosju poäng och leder serien i storartad stil.

Hemma i Skellefteå Kraft Arena är även där laget bäst. Med fyrtiofyra tagna poäng efter arton hemmamatcher så är Skellefteå seriens bästa hemmalag.
Skellefteå vann sin senaste hemmamatch mot Luleå med 4-2. Det var lagets tredje seger på sina fem senaste hemmamatcher.

Skellefteå har alla spelare tillgängliga för spel.

skelleftea_200V.S frolunda_200

Frölunda har gått tungt i SHL den senaste tiden. Men i Champions Hockey League har det gått desto bättre och även Frölunda var och spelade slutspel i veckan. Då mot finska Kärpät och hemmalaget Frölunda imponerade och vann matchen med 4-2.

I SHL går det tyngre. Laget förlorade i den senaste matchen mot Örebro på hemmaplan med 4-1. Det innebar lagets andra raka förlust och på sina fem senaste matcher har det bara blivit sex poäng av femton möjliga. Det gör Frölunda till seriens nionde formstarkaste lag.
I tabellen har Frölunda tappat placering efter placering med den svaga tidens resultat. Frölunda befinner sig just nu på en femte plats med sextio poäng efter trettiosex spelade matcher.

Bortaplan har varit en av Frölunda’s absoluta styrkor den här säsongen. Laget har tagit tjugofem poäng efter arton spelade bortamatcher och det gör Frölunda till seriens femte bästa bortalag.
Formen på slutet är däremot inget vidare i bortaspelet. Laget förlorade mot Djurgården med 2-0. Förlusten innebar Frölunda’s sjätte raka torsk på bortaplan.

Frölunda har i stort sett hela laget tillgängligt, alla forwards är i alla fall redo för spel.

Säsongens fjärde möte.
Den första matchen spelades i Göteborg i Scandinavium. Där vann Skellefteå en jämn drabbning med 3-2 efter straffar.
Den andra matchen spelades i Skellefteå. Där vann Frölunda med 3-1.
Den senaste matchen spelades med Frölunda som hemmalag. Det slutade med en 2-1 seger för Skellefteå. Noterbart är att samtliga möten den här säsongen har slutat med bortasegrar.
Lagens fem senaste möten i Skellefteå Kraft Arena har slutat med två segrar för Skellefteå och tre för Frölunda. Noterbart är att Frölunda har tre raka segrar mot Skellefteå på bortaplan.

Säsongens fjärde bortaseger mellan lagen?
Det är absolut ingen omöjlighet. Detta på grund av att Skellefteå har sett alltmer loja ut på slutet och det har varit mycket medstuds som har hjälpt laget att vinna matcher. Medan Frölunda kanske lyckades vända på skutan efter sin otroligt fina insats mot Kärpät i Champions Hockey League under veckan.
Frölunda är ett utav seriens bästa bortalag. Laget har dock en rejäl formsvacka på bortamatcherna och är uppe i sex raka förluster. Men som sagt, former och trender är till för att brytas.
Frölunda har gjort tre riktigt bra matcher mot Skellefteå den här säsongen och laget har varit värd poäng i samtliga, fast det bara har blivit i två av tre.
Frölunda gör det svårt för Skellefteå och har nu tre raka segrar uppe i Skellefteå. Notera att Skellefteå har bara gjort ett mål i varje match av dessa tre.
Därav tror jag att Frölunda tar med sig minst ett poäng och spelar X2 till 2,04 hos Nordicbet.