Lördagseftermiddag och en riktigt bra match på schemat uppe i Skellefteå där Färjestad gästar. Båda lagen dras med en del skador, men samtidigt känns det som att ett av lagens avbräck känns tyngre.

  • Match; Skellefteå – Färjestad
  • Speltips : Skellefteå
  • Odds: 2.05 @ Expekt
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 8/12, 16.00

Skellefteå kanske har seriens mest kompetenta trupp. Dessutom är man laget som också spelar den mest publikfriande hockeyn. På hemmaplan brukar man köra från start och det är många lag som har svårt uppe i Skellefteå. Skellefteå tog en stark seger senast borta mot Luleå med 3-0 och där visar man att man är riktigt bra. Under hela matchen släpper man tilll endast 18 skott och knappt något som var av den farliga klassen. I eftermiddag möter man ett ganska uddlöst Färjestad som är lite som Luleå och spelar med en stabil defensiv. Hemmalaget saknar en del spelare där de viktigaste är Oscar Möller och Ryan Vesce. Även Melker Karlsson och Petter Granberg är borta. Men laget består av flertalet duktiga lirare där Bud Holloway och Joakim Lindström är splittade i två olika femmor. De har tre femmor som producerar och har gjort flest mål i serien. På Hemmaplan har man vunnit 11 av 17 spelade med en målskillnad på 58-39. Det är riktigt bra för att spela i en jämn elitserie. Man har dessutom vunnit båda mötena mot Färjestad denna säsongen. Och man har också 5 raka vinster på hemmaplan mot just FBK.

Färjestad har bra form, men samtidigt har man mött lag som inte haft någon bra form överhuvutaget. De brukar ha svårt för Skellefteå, framförallt att göra mål på dem. Jag tror inte det underlättar nu när man saknar flertalet viktiga spelare. Oscar Klefbom, Jack Connolly, Micke Johansson, Sanny Lindström, Magnus Nygren och nu har även Marcus Paulsson trillat bort. Visserligen har man spelat utan dessa ett tag, men samtdigt när man möter ett såpass skickligt Skellefteå så behövs såna här pjäser. Färjestad har som sagt svårt på bortaplan mot Skellefteå och kommer få det idag också. Man spelar sämre ishockey på bortaplan som även de flesta andra lag gör också. Avbräcken gör Skellefteå till favoriter. Endast Alexander Salak kan stoppa SAK idag.

Det är elitserien, och det är inget jag gillar att spela på, men här har jag fått feeling. Håller ner insaten till lite under medel, men känns fortfarande som ett bra spel. 2.05 erbjuder Expekt och det är högre än de flesta andra.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!