Den fyrtioåttonde omgången i SHL tjuvstartar under tisdagen när det spelas tre matcher. I en match möts fjolårets finallag där Skellefteå nästan är klara seriesegrare medan Färjestad jagar direktplatserna till slutspelet. Mötena mellan lagen den här säsongen har slutat med målkalas och tre segrar för Skellefteå och en för Färjestad. Blir det som vanligt med mål och en Skellefteå seger?

  • Match: Skellefteå – Färjestad
  • Serie: SHL
  • Speltips: Över 4,5 mål
  • Odds: 1,89 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 17/2, 19.00

Skellefteå leder SHL i storartad stil. Efter fyrtiosju omgångar har laget spelat ihop nittiosex poäng. Skellefteå leder med elva poäng när det är åtta omgångar kvar att spela och bara tjugofyra poäng kvar att kriga om.
Inte nog med att Skellefteå leder tabellen har laget också gjort flest mål i hela serien. Totalt har det blivit hundrafyrtiosju mål och det ger ett på 3,12 mål framåt per match.
Skellefteå besegrade Modo i den förra omgången med hela 6-1. Det dröjde till den tredje perioden innan siffrorna rann iväg för Modo-spelarna då ställningen bara var 1-0 inför slutperioden.
Segern var Skellefteå’s tredje på lagets fem senaste matcher.

I Skellefteå Kraft Arena är Skellefteå nu uppe i fem raka hemmasegrar och det har fallit massor utav mål i dom senaste matcherna. Totalt hela trettio mål (övertid och straffar inräknat) och ett snitt på sex mål per match.
Skellefteå har spelat tjugofyra hemmamatcher och har bara förlorat fyra matcher. En otrolig statistik och hela femtiosju poäng tagna på hemmaplan. Det är bäst i serien!
På dessa matcher har det blivit en del mål. I alla fall för hemmalaget och Skellefteå har en målskillnad på 75-40. Det ger ett snitt på 4,79 mål per match.

Skellefteå saknar massor av spelare till matchen:
”Martin Sevc, Anton Lindholm och Daniel Widing var avstängda, Erik Andersson febersjuk och Markus Svensson, Oskar Sundqvist och Martin Lundberg skadade. Dessutom klev Pontus Petterström av tidigt i matchen pga skada. Och läget ser ut att vara rätt oförändrat till morgondagen tror Holm.”

skelleftea_200V.S farjestad_200

Färjestad jagar och jagar för att nå en direktplats till slutspelet. Laget ligger just nu på en sjunde plats med sjuttiotre poäng efter fyrtiosju omgångar. Det är bara ett poäng upp till HV71 på plats sex och femman Örebro.
Färjestad har däremot haft problem med målskyttet under stora delar av säsongen men det verkar ha kommit igång mer och mer den sista tiden. Färjestad har just nu en målskillnad på 107-114 och det ger ett snitt på 4,70 mål per match.
Färjestad besegrade Djurgården på bortaplan i den förra omgången med 3-2 och tog därmed sin tredje raka seger. Inte nog med det så har Färjestad gjort tio mål på dessa tre matcher.

På bortaplan har Färjestad varit effektiva ,i poängen. Tjugofyra bortamatcher och trettiofem inspelade poäng. Men bara fyrtiofyra mål framåt och laget snittar inte ens två mål per match. Men trots det är Färjestad seriens andra bästa bortalag. Med en målskillnad på 44-58 snittas matcherna på 4,25 mål.
Färjestad har på sina fem senaste bortamatcher tre segrar och två förluster. Noterbart är att målskyttet har kommit igång och laget har gjort sju mål på dom två senaste bortamatcher.

Färjestad saknar även dom ett gäng lirare:
M. Gulas
J. Hilding
L. Persson
M. Holtet

Säsongens femte och sista möte.
Dom fyra tidigare har varit händelserika och det har blivit massor utav mål.

06.01.15SHLFärjestadSkellefteå2 : 3
26.11.14SHLSkellefteåFärjestad6 : 1
18.10.14SHLFärjestadSkellefteå6 : 3
02.10.14SHLSkellefteåFärjestad2 : 1

Skellefteå har gått segrande ur tre möten medan Färjestad bara har en seger.

Kan Färjestad rubba suveräna Skellefteå?
Ja, med tanke på Skellefteå’s skador och avstängningar finns möjligheten. MEN Färjestad saknar även dom viktiga gubbar så som Gulas, Persson, Hilding som är kännbara avbräck.
Därav känns överspelet mer relevant.
1: Båda lagen har målskyttet/fått igång det. Skellefteå gör flest mål i serien och har gjort flest mål av alla lag på hemmaplan. Färjestad har fått fart på målskyttet. Framförallt på bortaplan, då det har blivit sju mål på lagets två senaste bortamatcher.
2: Det har växt fram en rejäl rivalitet mellan lagen genom åren efter alla slutspelsbataljer och det brukar resultera i griniga matcher med mängder av utvisningar. Det brukar framförallt resultera i massor utav mål och under säsongens fyra möten har tre matcher passerat linan med råge.
3: Båda lagen släpper fram yngre spelare till matchen med tanke på skadeläget i dom båda lagen. Yngre spelare är inte lika rutinerade men dom är spelglada och dom kommer vara laddade för att ge sitt yttersta. Troligen lite för offensiva och sugna på att avgöra för sitt lag och det kan kunna kosta i några billiga mål i bakåt.
Med tre viktiga poäng på spel, för framförallt Färjestad som vid seger klättrar upp på direktplatsen till slutspel.
Mitt spel blir därmed över 4,5 mål till 1,89 hos Unibet,