Skellefteå har ett drömläge att ta sig vidare i Champions Hockey League när laget har en tremålsledning att gå på inför returmötet. Förhoppningen för motståndarna Eisbären Berlin är att det inte finns någon bortamålsregel att gå efter utan det gäller bara att göra minst tre mål mer än Skellefteå ikväll. En offensiv utan dess like att vänta?

  • MatchSkellefteå – Eisbären Berlin
  • Liga: Champions Hockey League
  • Speltips: Över 5,5 mål
  • Odds: 2,06 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 10/11, 19:00

skelleftea_200V.S Eisbären Berlin

0-1, 0-2, 0-3, 1-3, 1-4, 1-5 och slutligen 2-5. Så föll målen i match ett nere i Berlin, Tyskland. Målet från L. Braun med mindre än fem minuter kvar är det som gjorde att det finns någon dramatik kvar i den här åttondelen. För annars gjorde Skellefteå en mycket bra bortamatch och visade det laget kan bäst. Det vill säga använda sin offensiv och därefter kontrollera matchen fullt ut. Eisbären Berlin gjorde en bra första period men hamnade trots det i ett 0-2 underläge som laget därefter aldrig orkade hämta ikapp. Nu väntas det en otroligt tuff bortamatch i Skellefteå Kraft Arena.

Vi tar lite information innan vi går in på motiveringen. Skellefteå inkasserade sin SJÄTTE raka seger inkluderat SHL och har nu tagit poäng i tolv raka matcher, varav laget har tagit segrar i elva av dessa tolv. Skellefteå’s offensiv har varit glödhet i dessa tolv matcher och laget har gjort minst tre mål i tio av dom tolv matcherna. 
I SHL har Skellefteå tuggat igång och med fem raka segrar är nu laget uppe på en andra plats med trettiofem poäng efter sexton omgångar.

Eisbären Berlin är ett storlag i Tyskland men efter lagets tredje raka guld säsongen 2013 (totalt har laget sju inhemska titlar) har spelet gått sämre då övriga konkurrenter i den tyska ligan blivit bättre och bättre. Den här säsongen har varit ett steg i rätt riktning och efter sexton omgångar ligger laget på en andra plats med tjugonio poäng på kontot. Offensiven har varit het med fyrtiofem mål på dessa matcher, ett snitt på 2,81 mål per match.

Vad är förutsättningar ikväll?
Glasklara! Eisbären Berlin måste framåt direkt för att ha någon som helst möjlighet att kunna knipa avancemanget. Att äta upp ett tremålsunderläge utan att våga och chansa kommer aldrig ge ett avancemang. Vi kommer få se ett revanschsuget tyskt storlag mot ett lika spelsuget Skellefteå ikväll. Ett Skellefteå som har förmågan att bara trumma vidare trots att matcherna kan vara avgjorda och ser då möjligheten att kunna spetsa till spelet ytterligare. Speciellt när laget är på hemmaplan. Då vill laget visa upp sig för att få publiken nöjd och vilja återvända till arenan.
Vi kommer med största sannolikhet få se en match i ett högt tempo, en hel del chanspassningar och med två lag på banan som vet hur man gör mål. Därför står överspelet 5,5 mål för högt för att låta bli sett till förutsättningarna.
Mitt spel blir över 5,5 mål till 2,06 hos Unibet.