Tempot ökar och för varje dag kommer lagen närmare Coach Le Mat. Ett lag som har skaffat sig ett bra utgångsläge i sin kvartsfinalserie är Skellefteå. Laget har 2-0 i matcher men mycket är att tacka Brynäs hittills ineffektivitet samt en storspelande Markus Svensson. Räcker det för att ta ledning med 3-0 i matchserien efter kvällens match?

  • Match: Skellefteå – Brynäs
  • Liga: SHL
  • Speltips: Brynäs över 1,5 mål
  • Odds: 2,08 @ Unibet
  • Insats: 2/5 units
  • Spelstopp: 16/3, 18:30

skelleftea_200V.S brynas_200

Skellefteå vann även match nummer två nere i Gävle. Det var åter en gång en jämn match där Brynäs till stora delar var det lag som gick för att avgöra matchen. Skellefteå tog tidigt ledningen men Brynäs kom igen och vände till 2-1. Brynäs fortsatte att trumma på och gick för 3-1. Istället kom 2-2 i slutet av den andra perioden och bortalaget var ikapp.
I den tredje perioden började Skellefteå starkast. Laget gick ut stenhårt och jagade ett ledningsmål. Det kom aldrig i början av den tredje och Brynäs åt sig in i perioden. I sluttampen av perioden var det Brynäs som förde spelet och radade upp målchanser. MEN, då kommer 2-3 från ingenstans med 1,35 kvar av matchen av Janne Pesonen och direkt efteråt kommer 2-4 i öppen kasse.
Kort summerat vinner Skellefteå återigen på ett mindre imponerande sätt och det är Brynäs ineffektivitet som räddar laget även den här matchen.

Nu har seriesegrarna Skellefteå gett motståndarna Brynäs en rejäl uppförsbacke och nu måste Gävle-laget vinna två matcher uppe i Skellefteå Kraft Arena för att kunna ta sig vidare i slutspelet.
Det är ingen omöjlighet för tionde placerade Brynäs som har visat upp ett bättre och bättre spel och var under grundserien har ett utav seriens målfarligaste första lina. Men nu är det allvar och Brynäs har en rejäl uppförsbacke att klättra över.

Det visar framförallt historiken.
Lagen har mötts sju gånger under säsongen. Samtliga sju matcher har vunnits av Skellefteå. Fyra av dessa sju matcher har dessutom kommit på hemmaplan. För att fortsätta med att Brynäs har det tungt mot Skellefteå är att nämna att västerbottningarna nu har NIO raka segrar över Brynäs. Och på lagens arton senaste möten har Skellefteå sexton segrar och Brynäs ynka två.

Den här matchen är lite av en vinna eller försvinna situation.
För om det blir förlust ikväll och Skellefteå skaffar sig en 3-0 ledning i matchserien tror jag det kommer avgöras redan på onsdag i Gävle.
Men Brynäs kommer inte att ge sig. Detta på grund av det spel laget har visat upp. Brynäs har varit minst lika bra som Skellefteå om ändå inte lite bättre i några delar av matcherna. Framförallt i match ett och i den första och andra perioden i den förra matchen.
Brynäs har radat upp målchanser och har haft lägen att kunna ha vunnit minst en match.
Nu måste laget vinna och det vet spelarna om. Att vända ett 0-3 underläge i matchserien är i stort sätt omöjligt och mot Skellefteå kommer laget inte att lyckas med den bedriften.
Men för att kunna vinna ikväll kommer laget att behöva göra minst två mål. Det finns massor av faktorer som talar för det.
Brynäs har ett starkt powerplay, ett mål i den spelformen senast. Brynäs har kunskapen och skickligheten för att kunna göra mål och har en stark offensiv uppsättning av spelare, Sweatt, Rödin, Scott, Djoos mfl mfl.
Av Brynäs fyra senaste möten med Skellefteå har laget gjort minst två mål i tre av dessa.
Det är nu dags för Brynäs att trampa upp ännu ett steg och finns orken och kraften, trots den tunga förlusten senast bör bortalaget ha goda möjligheter ikväll att kunna skaka Skellefteå ännu en gång.
Mitt spel blir Brynäs över 1,5 mål till 2,08 hos Unibet.