Räkna med möra ben idag efter senaste maratonmatchen, då den gick till mitten av sjätte perioden innan Skellefteå avgjorde i powerplay. Blir nog en tuff match även idag men jag tycker det ena laget har en fördel här och testar ett spel.

  • Match: Skellefteå – AIK
  • Spel: Skellefteå
  • Odds: 1.95 @ expekt
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19:00

Skellefteå trodde jag hårt på inför denna semifinal-serie, jag hade nästan räknat in 4-0 i matcher och trodde aldrig att AIK skulle orka stå emot. Men AIK gav mig en rejäl käftsmäll i första mötet där man vann med hela 4-1 på bortais. Nu senast var Skellefteå det klart bättre laget på hovet trots en mardrömsstart med 2-0 i baken redan efter sex minuter spelade, man tuggade sig in i matchen efter det och tog över spelet mer och mer. Stora hjältar i den matchen får man säga att Jimmie Ericsson och Oscar Möller var som stod för nästintill alla poäng för Skellefteås del, även dessa två var högst inblandade i segermålet på övertid då Möller fick en assist till Ericssons mål. Anmärkningsvärt är även att Skellefteå pumpade iväg hela 64 skott under hela matchen, hur länge kommer Fasth orka med att storspela?

Skellefteå har inga nya skador och kör på som i senaste matchen.

AIK har imponerat stort och hade vid en vinst senast kunnat haft en ordentlig chans till att fixa Skellefteå och en finalplats. Men nu tror jag inte man orkar med detta faktiskt och sättet som man förlorade på senast är tungt för både psyket och fysiken. AIK rullade bara runt på tre backpar och dessa tillhörde de som fick mest speltid i matchen av alla, något som garanterat lär kännas i benen idag. En sån som Stefan Johansson i AIK hade lite över 40 minuters speltid! För Skellefteås backpar var det lite mer humant eftersom man hade fyra backpar att rulla runt på när det behövdes. Detta är något som fäller avgörande i en lång matchserie då man gynnas av att ha en bred trupp tror jag. En sån som Dick Tärnström är inte 30 år längre och jag tror inte hans kropp känns särskilt pigg och fräsch idag.

Patrik Nemeth är tillbaka från en fotskada idag samtidigt som Ratislav Pavlikovsky inte kommer till spel pga lindrigare nackskada.


Skellefteå har ett psykologiskt övertag sen senaste matchen och man var även värda den segern. Man har en bredare trupp än AIK och just pigga och fräscha backar tror jag kan bli nyckeln till vinst här. Spelas med medelinsats.

/e@sy