Semifinalerna av elitserien drar igång idag och vi har två väldigt spännande matcher framför oss. Jag väljer att vända blickarna norröver och mötet mellan Skellefteå och AIK. Ett bra spel till ett bra odds!

  • Match: Skellefteå – AIK
  • Spel: Skellefteå
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19:00

Skellefteå hade det lite oväntat tufft mot Modo i kvartsfinalen, men avgjorde till slut i sjätte matchen av den serien. Men man var det klart bättre laget i nästan varje match och Modo kunde krångla till sig ett par vinster tack vare storspel från Mikael Tellqvist i buren. Skellefteå har en riktigt fin offensiv med Bud Holloway i spetsen som verkligen öser in poäng för tillfället. Man är dessutom snuskigt stabila bakåt och släppte endast in åtta mål i kvartsfinalserien mot Modo, detta på sex matcher alltså, riktigt imponerande!

Pierre-Edouard Bellemare är åter redo för spel efter en tids frånvaro, de enda som saknas är John Klingberg och Rasmus Edström.

Bud Holloway har verkligen hittat formen.

AIK stod för en minst sagt imponerande kvartsfinalserie då man slog ut Luleå med 4-1 i matcher. Liknande var det förra säsongen när man slog ut HV71 med hela 4-0 i matcher i kvartsfinalen. Men precis som förra året så tror jag att man kommer få det riktigt tufft nu i semifinalen. För att man ska kunna rubba Skellefteå här så gäller det att man fortsätter spela på toppen av sin förmåga, och det tror jag inte man lyckas med över en sån här lång matchserie, känner att det kan bli lite soppatorsk nu. Förra året åkte man ut mot Färjestad i fyra raka matcher och jag skulle inte bli förvånad om samma sak händer här.

Saknas gör Daniel Rudslätt som är knäskadad, tillbaka är Rastislav Pavlikovsky efter tacklingen han fick mot Luleå.


Skellefteå är det klart bättre laget av dessa två och man har en högre lägstanivå än sina motståndare ikväll. För att AIK ska lyckas störa gäller det som sagt att man spelar på toppen av sin förmåga, jag är tveksam till om man fixar det nu.

/e@sy