Idag kommer jag testa en favoritbetonad dubbel där det ska vara en rejäl skillnad mellan lagen. Den första och den såkallade nyckelmatchen är den mellan Wings och Åkers där vi sedan använder en vinnare mellan Hudiksvall – Vallentuna för att få upp det totala oddset.

  • Match: Arlanda Wings – Åkers & Hudiksvall – Vallentuna
  • Speltips: Åkers ML + Hudiksvall
  • Odds: 1.95 @ Nordicbet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 4/11, 19.00

Arlanda – Åkers   2 ML (1.60)
Wings är laget som förra säsongen hade stora ekonomiska bekymmer och många lämnade truppen efter jul. Man lyckades dock komma på fötter igen under sommaren och fick behålla sitt kontrakt i ettan. Resultaten har ju varit sådär, även om man sprattlar till ibland och snor någon poäng här och där. Laget man har är dock långt ifrån topplagen i serien och idag kommer ett sådant på besök. Man är relativt starka på hemmaplan, men känslan är väl att så länge Åkers inte underskattar så är man klart bättre än Wings.

aker-strangnas

Åkers har inte riktigt fått allt att stämma till fullo om man tittar på resultaten. Man ligger sex poäng bakom Huddinge som innehar fjärdeplatsen och har även Haninge som jagar den platsen framför sig. Dagens match är alltså väldigt viktig och man har verkligen inte råd att tappa några poäng här. Tittar man på pappret och det offensiva laget man har så är man ett av de starkaste i serien på den fronten. Så länge man håller hyfsad koll på det defensiva så bör man lösa åtminstone minst två poäng idag.

Hudiksvall – Vallentuna   1 (1.22)
Som oddshöjare på denna kommer jag att välja Hudiksvall som trampat igång rejält. Senast slog man Huddinge på bortaplan och det är en av säsongens svåraste bortamatcher utan tvekan. Man vann med 4-1 och visade att man är i toppen för att stanna. Inledningen av säsongen var skakig, men man har bara blivit bättre och bättre. På hemmaplan är man alltid starka och ett Vallentuna ska inte ha speciellt  mycket att hämta uppe i Hudiksvall. Man har dessutom inte längre några större skadeproblem förutom kapten Magnus Nilsson.

hudiksvall

Vallentuna kan allt sprattla till lite ibland och har faktiskt överraskat lite hittills. Man slog bland annat just Hudiksvall i den första matchen den här säsongen med 4-3 på hemmais. Dock var det ett skadedrabbat Hudik man slog och dessutom var man kraftigt tillbakatryckta under långa delar av matchen. Man vann dock, men det lär man få sota för idag misstänker. Hudik har fler spelare tillgängliga och har framförallt fördelen av att spela på hemmaplan med ett gott självförtroende. I en premiär kan allt hända, men här är det inget annat än en hemmaseger som gäller.


Dubbeln tycker jag känns bra och jag gillar framförallt oddset på Åkers. Det är ett litet tråkigt odds att singla så därför plockar jag med Hudiksvall som en liten oddshöjare som bara ska vinna med ett par puckar. Mitt spel blir alltså Åkers ML + Hudiksvall att vinna under ordinarie tid till oddset 1.95 hos Nordicbet. Insatsen landar på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden