Svenska division 1 Norra, efter en knapp månads vila från matchandet är det dags för seriespel igen och Sirius tar här emot Västerås och jag tar ställning direkt.


Sirius – Västerås
Spel: Sirius -1 (Asian handicap)
Odds: 2.30 @ Bet365
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Innan uppehållet gav Sirius ett rejält formbesked när man fullständigt krossade Syrianska Kerburan med 7-0 på sin hemmaplan. Det är framförallt hemmaspelet som har imponerat hos Sirius som har 5-1-0 och imponerande 16-2 i målskillnad på sin hemmaplan. Man har även hunnit spela en tävlingsmatch i svenska cupen vilket kan vara en fördel här då man fått en match i benen av tävlingskaraktär. Man kryssade i den matchen trots ett massivt övertag och massvis med missade chanser så laget lär vara rejält revanschsugna till den här matchen.

Västerås avslutade vårsäsongen på ett tämligen uselt vis med 3 förluster och 2 oavgjorda matcher. Uppehållet kom lägligt för laget men jag tror man kommer få det tufft i höstpremiären här. Enligt reusltatraden är man ett starkt bortalag med 4-1-2 som resutlatrad men om man ser till motståndet i matcherna så är det inte så imponerande längre då segerna är tagna mot enklare motstånd medan förlusterna har kommit mot topplagen. Nu möter man Sirius som ligger på fjärde plats i tabellen och som är ett urstarkt hemmalag. Jag tror man kommer få problem!

Historiskt mellan lagen så har Sirius ett övertag med 2 raka hemmasegrar på de matcher lagen har mötts sedan 2006. När lagen möttes i våras på Västerås hemmaplan vann Sirius med 0-1.

Sirius har värvat mycket smart under uppehållet och har 3 nyförvärv som går rakt in i startelvan efter att ha imponerat i träningsmatcher och dessa herrar är Sal Jobarteh, Dalil Benyahia och målvakten Martin Karlsson. Mycket positivt för Sirius är att skadeläget ljusnat under uppehållet och förutom de långtidsskadade spelarna så saknar man bara Petter Österberg.
För Västerås har sommaren varit desto tuffare då man tappat duktige Victor Nilsson och sin bäste målskytt i Emir Smajic (9 mål) som gått till konkurrenten Östersund plus att ett par spelare till har valt att lämna klubben. Man har dock värvat hem tre hemvändare i Koyar Salimi, Boris Ljevar och Daniel Fiorini men det är inga spelare som imponerar på mig direkt. Man saknar fortsatt Patrik Grönvall som är skadad.  Tunga avbräck för Västerås!

Jag tror Sirius är bättre rent kapacitetsmässigt och känslan är att man har lite revanschlusta i laget efter bara 1-1 mot Sollentuna i svenska cupen. Hur som helst så har man fått en tävlingsmatch i benen och det kan vara värdefullt här. Jag tror man vinner och chansar att man göra det med 2 mål eller fler men vid uddamålsseger får vi pengarna tillbaka.