Igår vände vi hem mot Sverige med ett speltips och då satt BTTS-spelet mellan GAIS-Assyriska. Ikväll är det dags igen när Sirius tar emot Värnamo i en öppen match i mina ögon. Jag tror starkt på ett spel här, häng på!

Sirius – Värnamo
Spel: Båda lagen gör mål i matchen
Odds: 1.80 @ Betsson
Insats: 7/10
Spelstopp: 19.00

Sirius ser ruskigt starka ut för dagen och har 6 raka matcher utan förlust bakom sig nu. Senast reste man upp till Sundsvall för en svår bortamatch mot topplaget GIF Sundsvall och många, inklusive jag själv, trodde att man skulle åka på förlust men så blev det inte. Sirius spelade bra och fick utdelning på sina lägen och vann till slut med 2-1. Även om man varit relativt ineffektiva så har man gjort mål i 5 av lagets 6 senaste matcher och det är en styrka, noterbart är att lagets defensiv inte håller någon högre nivå utan man har släppt in mål i 12 av lagets 13 matcher i Superettan den här säsongen! Enda nollan kom i senaste hemmamatchen mot Ängelholm men det är ytterst tveksamt om man lyckas hålla nollan igen, jag tror det knappast! Man saknar fortsatt viktige försvararen Elliot Käck här men i övrigt har man inga tyngre avbräck.

sirius logo  varnamo

Värnamo ligger fyra i tabellen och har gjort det bra den här säsongen. Man är giftiga i offensiven och har nu 10 raka matcher bakom sig där man gjort mål. Formen är väl sådär för laget som har 2 segrar, 1 oavgjord och 2 förluster bakom sig nu och senast spelade man 1-1 hemma mot Varberg.
Värnamo är ett av seriens sämsta bortalag men man spelar jämnt med alla sina motståndare utan att riktigt få till det. Man har gjort mål i 5 av sina 6 bortamatcher den här säsongen och faktum är att man släppt in mål i samtliga dessa matcher också…  Laget främsta styrkor är att man är fysiska, kontringsstarka och väldigt farliga på fasta situationer. Lyckas man utnyttja något av sina lägen i matchen så gör man utan tvekan minst ett mål här även om Sirius är formstarka för dagen!

7 av Sirius 10 senaste matcher har slutat med att båda lagen gjort mål och detsamma gäller Värnamo som också har 7 av lagets senaste 10 matcher som slutat med att båda lagen gjort mål.

Kort summering:
Sirius spelar med massor av självförtroende för dagen och nu väntar ett topplag i Värnamo och då bör spelarna tagga till ännu mer. Sirius har god chans att vinna den här matchen då Värnamo har svårt att plocka poäng på bortaplan. Båda lagen gör många mål men man släpper även in för mycket mål och det talar för mitt spel här. Även om Värnamo har ett dåligt bortafacit ser jag matchen som öppen och jag är övertygad om att lagen kommer skapa mängder av chanser på varandra här.