Sirius spelade 2-2 med topplaget Ljungskile direkt efter uppehållet och Syrianska åkte på stryk borta mot Degerfors. Båda lagen ligger i mitten av tabellen och segraren i den här matchen kan avancera en bra bit i tabellen.

Sirius – Syrianska
Spel: Första målet kommer mellan matchminut 1-24
Odds: 1.90 @ Nordicbet
Insats: 4/10
Spelstopp: 17.20

Sirius dubbelmöte med topplaget Ljungskile slutade med en förlust och ett kryss. Det får väl ses som okej för Sirius men i hemmamatchen nu senast släppte man en 2-0 ledning till 2-2 i matchens sista tjugo minuter och det är givetvis inte bra. Före det var formen ruskigt bra med 4 segrar och 3 oavgjorda matcher. Hemmaformen på Studenternas IP har börjat komma tillbaka igen och nu har man fyra raka utan förlust bakom sig. Man såg pigga ut direkt efter uppehållet då man som sagt spelade 2-2 mot Ljungskile. Nu spelar man hemma igen så räkna med ett Sirius som kliver framåt i banan direkt från start. Sirius saknar fortsatt Ante Björkebaum, Ian Sirelius, Thor, Jakob Björk och Johan Andersson. Viktige försvararen Elliot Käck har åter fått känningar och lämnas utanför truppen. Tillbaka i truppen är både Joakim Runnemo och Dalil Benyahia.

sirius logo   syrianska_fc-logo

Syrianska lär vara revanschsugna efter den bedrövliga insatsen i hemmapremiären mot Sirius där man förlorade med 1-5! Den förlusten sitter säkert i bakhuvudet hos flera spelare som bör vara rejält taggade inför den här matchen. Man åkte på stryk direkt efter uppehållet nu senast borta mot Degerfors och nu är det alltså bortamatch igen. Man är extremt ojämna i sina prestationer och laget känns väldigt obalanserat då man har en offensiv som ofta levererar samtidigt som defensiven inte gjort många bra matcher den här säsongen. Det är ofta målrika tillställningar när Syrianska spelar och det blir säkerligen många mål även här. Man är revanschsugna och vid seger här går man om Sirius i tabellen så räkna med offensiv fotboll även från Syrianska!

Kort summering:
Sirius har i 4 av sina 6 senaste matcher gjort eller släppt in ett mål inom tidsramen av matchminut    1-24. Motståndarna Syrianska har samma statistik som Sirius här då man har gjort eller släppt in ett mål inom tidsramen av matchminut 1-24 i 4 av sina 6 senaste matcher… Det är två offensivt lagda lag som drabbar samman på Studenternas IP idag och min känsla är att det kommer bli en hel del mål här igen. Båda lagen går för seger och det lag som gör första målet har bäst chans att vinna så full fart framåt!